Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin türkiye Covid19 recep tayyip erdoğan türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

Akbank Kısa Film Festivali’ne Başvurularda Son Gün 30 Kasım

15. Akbank Kısa Film Festivali 18-28 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. Festival’in yarışma bölümü için ise son başvuru tarihi 30 Kasım olarak belirlendi.

18-28 Mart tarihleri arasında 15’inci kez düzenlenecek olan Akbank Kısa Film Festivali’nin yarışma bölümünün son başvuru tarihi 30 Kasım 2018 olarak açıklandı. Sinema sanatı için kısa filmlerin etkin rol oynadığı bilinciyle oluşturulan platform, her sene yurt içinden ve yurt dışından sinemacıları çekiyor. Özellikle öğrenciler ve genç yönetmenler tarafından çok ilgi gören festivale, geçtiğimiz yıl 65 ülkeden toplam 1.342 film başvurdu.

Festivalde Büyük Ödül 5 Bin Dolar

15. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Bölümü’ne başvuran eserler Ulusal ve Uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirilecek. Festival jürisinin kararlarıyla belirlenecek olan en iyi filmlere ise beş bin dolar ödül verilecek. Festivalin ardından Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversite kampüslerinde gerçekleştirilecek olan "Ödüllü Filmler Üniversitelerde" etkinliği kapsamında yarışmayı kazanan filmler izleyiciyle buluşacak.  

Festival, “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif” “Özel Gösterim” ve “Akbank Kısa Film Forum” bölümlerinin yanında geniş katılımlı atölye etkinlikleri ve söyleşilerle sinemaseverlere on gün boyunca unutulmaz anlar yaşatmayı vaat ediyor.

Festivalin yarışma bölümü için başvuru formlarına, Akbank Sanat web sitesinden ya da www.akbankkisafilmfestivali.com ile www.akbanksanat.com adreslerinden ulaşılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.