Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari terör gündem özeti abd Hadise terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem başlıkları elazığ

Aşk Acısının İlacı Bulundu

Yönetmenliğini Eray Mert'in Yapımcılığını Bülent Ekuklu'nun yaptığı Elif Gizem Aykul, Gökçe Karaman, Mert Aydın, Arda Meriçliler'in oynadıkları Türkiye’de ilk kez sahnelenen Grimm Kardeşler’in “Kurbağa Prens” masalından esinlenerek, “steampunk” tarzında (Buharlı makinelerin, mekanik sanayinin hakim olduğu, bakır kaplamaların, vidaların ve çarkların bolca göründüğü atmosferiyle bilimkurgunun alt türü.) tiyatro sahnesine uyarlanan “Aşk, İlaçlar ve Yan Etkileri - Forte” oyunu, gerek atmosferi gerekse tasarımı ile bugüne kadar tiyatro sahnelerinde uygulanmamış bir yaklaşımla Kasım ayında perdelerini açtı.

Geleceği adresleyen ilginç konusuyla izleyicilerin ilgisini çeken oyun Ağustos 2012’de San Francisco’da Werx Sahnesi’nde Dünya Prömiyeri’ni yapmış ve büyük başarı kazanmıştı.

Silahsız Savaşsız Bir Dünya Mümkün - “Mü?”

Oyun, 3. Dünya savaşı sonrası dünyanın bir çöküşün eşiğinde olduğu bir dönemde geçiyor. Savaştan sonra 2040’ların üstün teknolojisi 18. yüzyıldaki seviyesine geri dönüyor. Sonrasında tüm dünya ülkeleri ortak bir deklarasyona imza atıyorlar:

Silah kullanmak, üretmek, satmak yasaklanmıştır

Ancak, en başında hükümetlerin bağlı olduğu bu karar sonrasında yerini daha önce görülmemiş, bilinenin dışında yeni silah üretimlerine bırakmaya başlıyor. İnsanların yaşamadığı bölgelerde kurulan laboratuarlarda gizli deneyler, araştırmalar yapılıyor. Oyun, İnsanları aşık olmaktan koruyacak bir ‘aşk aşısı’ ya da aşık olmalarını sağlayacak bir ‘aşk iksiri’ hazırlarken, ‘aşk ve ilaçlar’ hakkında tartışmalar yapan bir grup insanı anlatıyor..

Oyundu Gerçek Oldu

Oyunda anlatılan ‘kurgusal’ hikaye geçen günlerde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre, gerçek oldu. Amerikalı bir bilim insanı olan Dr. Larry Young, insanları aşık etmeye yarayacak bir kimyasalın geliştirilebileceğini ve sonsuza kadar devam edecek bir aşkın, kalp kırıklıklarına va aşk sonrası çekilen acılara son vereceğini öne sürüyor.

İlginç bir hikayeye sahip olan tiyatro oyunu 14 Aralık’ta Tiyatro Ak’la Kara’da, 28 Aralık’ta Profilo AVM’de izlenebilir.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.