Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Bakan Avcı: Sinema Yasa Taslağını Paydaşların Görüşlerini Alarak Hazırlayacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul’da film yapımcılarıyla bir araya geldi. Avcı,  yapımcılara, “Sinema yasa taslağını sektörün paydaşlarının görüşlerini alarak hazırlayacağız” sözünü verdi.

Toplantıya Birol Güven, Gani Müjde, Osman Sınav, Ömer Faruk Sorak, Reis Çelik, Timur Savcı, Mesut Uçakan, Semih Kaplanoğlu, İsmail Güneş, Nazif Tunç, Özhan Eren, Güneş Çelikcan, Cemal Okan, Atalay Taşdiken, Ali Osman Emirosmanoğlu, Ahmet Edebali, Yusuf Esenkal, Zeynep Özbatur gibi sinema sektörünün önde gelen yapımcıları katıldı.

“Hükümet Olarak Sinema Sektörüne Desteğimizi Artırarak Sürdürüyoruz”

Bakan Avcı, 15 yıl önce yılda sadece 9 yerli filmin vizyona girdiğini, şimdi ise bu sayının 139’a çıktığını belirterek, “Bu yıl sinema salonlarına giden 55 milyon seyircinin 30 milyonu yerli film izledi. Yerli film izlemede yüzde 60’ı geçen bir oranla Avrupa’da birinci sıradayız. Son yıllarda birçok filmimiz uluslararası festivallerden ödül alıyor. Biz de hükümet olarak sinema sektörüne desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Bu yıl 28,5 milyon lira gibi rekor bir destek verdiğimiz sektöre 2017 yılında 40 milyon lira ayırdık. Özellikle gençlerimizin projelerine, ilk filmlerini yapacak yönetmenlerimize, animasyon ve kısa film yapan sanatçılarımıza desteklerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sinema yasasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Avcı, yasa taslağını sektörün paydaşlarının görüşlerini alarak hazırlayacaklarını, geniş bir mutabakat sonrası Meclise sevk edeceklerini belirtti. Bakan Avcı, Türkiye’nin aslında doğal bir film platosu olduğunu, bu özelliği bundan sonra daha doğru kullanarak, ülkenin tanıtımında sinemanın daha etkin olması için çalışacaklarını kaydetti.

“Dizi İhracatında Hollywood’dan Sonra Dünyada İkinci Sıradayız”

Bakan Avcı, son dönemlerde yurt dışında başarılı işlere imza atan dizi sektörünün yaşadığı sıkıntıları, dizi yapımcılarıyla bir araya gelecekleri bir toplantıda ayrıntılarıyla ele alacaklarını belirterek, “Orta Doğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa, Batı Avrupa, Asya, Amerika, Latin Amerika ülkeleri başta olmak üzere şu ana kadar 100’den fazla ülkede 150 dizimizi 500 milyon kişi izledi. Dizi ihracatında Hollywood’dan sonra dünyada ikinci sıradayız. Dizilerimizin izlendiği ülkelerden gelen turist sayılarımızda artışlar var” açıklamasında bulundu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.