Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi terör Hadise elazığ palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

BİFO İle Türkiye Prömiyeri

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) 20. yüzyılın ikinci yarısına damgasını vuran en önemli bestecilerden biri olarak kabul edilen Krzysztof Penderecki’nin Trompet Konçertosunun Türkiye’deki ilk seslendirilişini (prömiyer) gerçekleştirecek.

Gündem belirleyen yapıtlarıyla kendi ekolünü yaratan bir müzik adamı olarak kabul edilen Krzysztof Penderecki’nin dünya prömiyeri 2015 yılında yapılan Trompet Konçertosu’nu müzikseverler bu kez BİFO’nun Bir Prömiyer konserinde izleme fırsatı bulacak.  8 Şubat 2018 Perşembe akşamı Lütfi Kırdar Konser Salonu’nda gerçekleşecek konserde Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, trompet sanatçısı Gabor Boldoczki ve soprano Burcu Hancı’ya eşlik edecek.

Konser, Alban Berg’in ilk dönemden yedi şarkısı ile başlayacak ve bu eserde Türkiye’nin umut vadeden şan sanatçılarından biri olarak gösterilen soprano Burcu Hancı sahnede olacak. Prömiyerde ise trompetin dünyaca ünlü yıldızı Gabor Boldoczki müzikseverlerin karşısına çıkacak. Çağdaş repertuvara olduğu kadar barok ve klasik döneme olan hâkimiyetiyle ilgiyle izlenen Boldoczki, bu konserde ayrıca Mozart’ın Mi Bemol Majör Konçerto’sunu da seslendirecek. Konserin son bölümünde ise BİFO ünlü Rus besteci Şostakoviç’in Mi bemol Majör 9 numaralı senfonisi ile sahnede olacak. Konser saat 20.00’de başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.