Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

Bilkent Senfoni'den Dev Klasikler

Bilkent Senfoni Orkestrası 29 Nisan Cuma günü gerçekleştireceği konserde Viyana Klasiklerinin en önemli temsilcileri Haydn ve Mozart’ın eserlerini sunacak.

Kendi kuşağının en yetenekli ve ilgi çekici şeflerinden biri kabul edilen Christoph-Mathias Mueller'in yöneteceği konserde, viyolonsel sanatçısı Julian Steckel solist olarak katılacak. 2010 yılında Münih’te düzenlenen Uluslararası ARD Müzik Yarışmasında birincilik kazanan ve aynı zamanda dinleyicinin seçimi, Münih Oda Orkestrası Ödülü ve Oehms Klasikler Ödülünü alan Julian Steckel, uluslararası üne sahip bir viyolonselci. Steckel, daha önce de Paris’teki Rostropovitch Yarışması, Berlin’deki Grand Prix Feuermann ve Kronberg’deki Uluslararası Pablo Casals Yarışması gibi önemli yarışmalarda başarılar kazanmıştır. Sanatçı BSO ile Haydn’ın Do majör  Viyolonsel Konçertosunu (Hob.Vllb:1) seslendirecek.

Christoph-Mathias Mueller yönetimindeki BSO Haydn’ın “Kraliçe” başlıklı Si bemol majör 85. Senfonisi ile Mozart’ın "Jüpiter" başlıklı KV.551, Do majör 41. Senfonisini yorumlayacak.

29 Nisan Cuma günü Bilkent Konser Salonu’ndaki konser saat 20.00’de başlayacak. Konserin biletleri; www.biletiva.com  adresinden temin edilebilir. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servisler izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.