Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi Zeytin Dalı Harekatı dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi duman obezite covid19 salgını Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet

Borusan Filarmoni (BİFO) Yuri Bashmet İle Sahnede

BİFO, dünyanın önde gelen orkestralarını yönetmiş John Nelson şefliğinde, ünlü viyolacı Yuri Bashmet’e eşlik edeceği konsere hazırlanıyor. 27 Şubat Perşembe akşamı düzenlenecek konserde Bashmet, Alfred Schnittke’nin ona ithaf ettiği Viyola ve Orkestra için Konçerto’yu seslendirecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 27 Şubat Perşembe akşamı Lütfi Kırdar ICEC’te vereceği konserde; Londra Senfoni, Paris Orkestrası, Leipzig Gewandhaus, Boston, Philadelphia, Cleveland ve New York Filarmoni gibi dünyanın önde gelen orkestralarını yönetmiş ve özellikle de, romantik dönem repertuvarına olan hâkimiyeti ile tanınan John Nelson’ın şefliğinde, ünlü viyolacı Yuri Bashmet’e eşlik edecek. Üstün viyola virtüözitesinin yanı sıra orkestra şefliği de yapmakta olan Bashmet, çağdaş müziğin efsaneleşmiş yorumcularından biri olarak tanınıyor.

Sanatçı bu konserde, BİFO eşliğinde, Alfred Schnittke’nin ona ithaf ettiği Viyola ve Orkestra için Konçerto’yu seslendirecek. Konserin ikinci yarısında ise BİFO, Schumann’ın 2. Senfoni’sini yorumlayacak.

27 Şubat Perşembe akşamı İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te saat 20.00’de düzenlenecek konser öncesinde, 19.00-19.40 saatleri arasında Dolmabahçe Salonu’nda, gazeteci ve klasik müzik yazarı Serhan Bali moderatörlüğünde konser üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

PROGRAM

BİFO & YURI BASHMET

Tarih: 27 ŞUBAT 2020 PE 20.00

Yer: İstanbul Lütfi Kırdar ICEC

 

JOHN NELSON şef
YURI BASHMET viyola

SERHAN BALİ ile konser öncesi söyleşi 
19.00-19.40 DOLMABAHÇE SALONU

SCHNITTKE Viyola ve Orkestra için Konçerto
SCHUMANN 2. Senfoni, Do Majör, Op. 61

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.