Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları gündem binali yıldırım Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener vakıfbank ihracat gündem özel vodafone

BSO Aralık Konserleri Devam Ediyor

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO)’nın Aralık ayı konserlerine önemli sanatçılar konuk oluyor.

Devlet Sanatçısı İdil Birbet’in 75. doğum yılının kutlanarak başlandığı Aralık ayı BSO konseri, Rengim Görkem’in yönetmenliğinde İlhan Usmanbaş’ın Orkestra İçin Müzik yapıtının dünya prömiyeri yapıldı.


Flüt Konçertosu Dinleyicilerle Buluştu

Aralık ayının ikinci konseri 10 Aralık tarihinde gerçekleşen konserde The Times’ın “Tanrının flüte bir lütfu“olarak nitelediği Sharon Bezaly solist oldu. Sanatçı Mozart’ın “KV.313, Sol majör 1. Flüt Konçertosu ”nu ve BSO Flüt Grup Şefi Albena Sezer ile Doppler’in Iki Flüt Konçertosunu seslendirdi. Konseri Ferenc Gabor yönetti.

Christian Zacharias’ın 16, 17 Aralıkta gerçekleşmesi beklenen konseri ise sağlık nedeniyle iptal edildi.



Kl
asik Müziğin Eğlenceli Yüzü

Klasik Müziği esprili bir şekilde yorumlayan ve müzikal kabare yapan Mozart Group İstanbullu hayranlarıyla ilk kez hayranlarıyla buluşacak.
 
İrlandalı Piyanist 23 Aralık’ta BSO solisti Vikingur Olafsson, Brahms’in “Op.15, Re minör 1. Piyano Konçertosu”nu sanatseverlere sunacak. Konserin ikinci yarısında ise Tchaikovsky’nin “Francesca da Rimini” başlıklı yapıtı seslendirilecek.



Yeni Yıl Konserleri

Dorian Wilson yönetmenliğinde gerçekleşecek 28, 29 Aralık Yeni Yıl konserlerini  bandoneon sanatçısı Aydar Gaynullin Piazzollanın sevilen tangolarını seslendirecek. Konserin ikinci yarısı yeni yıl ruhunu yansıtan valsler ve polkalardan oluşacak.


 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.