Cepheden Sılaya Son Mektup Albüm Oldu

Yaklaşık yüz yıl önce büyük kahramanlıklar göstererek Çanakkale Zaferi’ne imza atan aziz şehitlerimizin anısına müzisyen Adem Tuzcu ve Ziya Uğur bir araya gelerek “Ölümsüzlerin Destanı Çanakkale” adlı bir albüm hazırladı.


9 eserin yer aldığı albümde cepheden sılaya yazılan erat mektuplarına, Liman vonSanders, Jean Hamilton, Gâzî Mustafa Kemal Atatürk gibi komutanların hatıratından bölümlere, hikayelere ve şiirlere yer veriliyor. 


Müzik yönetmenliğini Adem Tuzcu’nun ve aranjörlüğünü Ali Saran’ın yaptığı albümrock formatından mehtere, ağıtlardan türkülere geniş bir müzikal duyum sunuyor dinleyicilerine.
Albümün hazırlık safhası ve repertuar çalışması hakkında bilgi veren Ziya Uğur, albümün uzun bir zaman diliminde titizlikle hazırlandığını söyleyerek albümün dönemin havasını dinleyicilerine teneffüs ettirecek bir yapıya sahip olması için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.


“Son Mektup” adıyla eserler içerisinde yer alan Üsteğmen Zahid’in eşine yazdığı vasiyet mahiyetindeki mektubu albümü dinleyenlere duygu dolu anlar yaşatacağa benziyor, işte o mektuptan bir bölüm: “Vatan yolunda şehit olursam bana ne mutlu. Ancak, sana bir vasiyetim var: Birincisi benim için katiyen ağlama. İkincisi, eşyamın listesi ilişikte. Bunları sat, ele geçecek paradan mihrini al, üst tarafı ile bana bir mevlit okut. Eğer bunlar sana borcumu ödemezse hakkını helal et ve ilk gece aramızda geçen sözü unutma. Bu vasiyetimi aldığınız zaman yüksek sesle ağlamanıza razı değilim..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.