Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları mardin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Deniz Özçelik

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden ‘Kadınlar Sahneye Çıkmasın’ Haberlerine Yanıt

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Meclis Sohbetleri programındaki gösteride kadın ve erkek oyuncuların birlikte sahneye çıktığını belirterek, “Kadınlar Sahneye Çıkmasın” başlıklı haberlerin kurumu ve sanatçıları yıpratmaya yönelik olduğunu savundu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın dün TBMM’de düzenlediği Meclis Sohbetleri toplantısındaki gösteride kadınların sahneye çıkmaması talebinde bulunduğunu içeren "Kadınlar Sahneye Çıkmasın" başlıklı haberler üzerine açıklama yaptı. Haberlerin asılsız olduğunun belirtildiği açıklamaya göre Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden gelen kadın ve erkek sanatçılar, TBMM tören salonun iki tarafında ve katılımcıların arasında yerlerini aldı ve toplantının başında 10 dakikalık bir gösteri düzenleyerek Çanakkale Türküsünü ve Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirini birlikte icra etti.

“ART NİYETLİ HABERLERİ KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”

Açıklamada, kadın ve erkek oyuncuların sahneye birlikte çıktığı belirtilerek, “Gösteride kadın ve erkek oyuncularımız birlikte sahneye çıkmış, tarihimize ve şehitlerimize saygıyı ifade eden bu gösteri izleyenler tarafından büyük beğeniyle seyredilmiş ve uzunca bir müddet ayakta alkışlanmıştır. Kurumumuzu ve sanatçılarımızı yıpratmaya yönelik yapılan bu art niyetli haberleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.