Dünyanın En Önemli Caz Vokalistlerinden Sacha Boutros CRR’de

Albümleri Grammy’e aday gösterilen, 2017’de yılın en iyi caz vokalisti seçilen, 4 oktavlık sesiyle 13 dilde şarkı söyleyebilen, günümüzün en önemli caz sanatçılarından Sacha Boutros, 28 Aralık’ta, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda!


Hollywood’un Altın Dönemlerinden, Tropik Brezilya Sahillerine


Yeniyıldan hemen önce İstanbullularla buluşacak olan Boutros müzikseverlerin içini ısıtacak bir repertuvarla sahne alacak. Müzikseverler konserde, Hollywood’un altın dönemlerinden, tropik Brezilya sahillerine bir yolculuğa çıkacak. Meksikalı bir anne ve Lübnanlı bir babanın kızı olarak dünyaya gelen sanatçı ilk müzik aşkını, büyükanne ve büyükbabasından alır. Annesinin deyimiyle “İki yaşındayken şarkı söylüyor!”dur. Henüz 4 yaşında piyano taburesine oturduğunda ise, tuşlara ulaşmak için yastık koyması gerekir.


Futbol ve Tenis Bursuyla İşletme ve Pazarlama


Sacha Boutros, San Diego Üniversitesi’nde futbol ve tenis bursuyla işletme ve pazarlama bölümünü bitirir. Hemen ardından Joseph Campbell’ın “Eğer siz mutluluğu takip ederseniz, evrenin kapıları size sonuna kadar açılacaktır” sözünü takip eder ve müziğe döner. 20 yaşına geldiğinde profesyonel olarak şarkı söylemeye başlamıştır.


13 Dilde Şarkı Söylüyor


Klasik müzik ve opera eğitimi alan Boutros, 2006 yılına gelindiğinde “San Diego'dan çıkan en sıcak müzik sanatçılarından biri” olarak taçlandırılır ve dünyaya açılır. 13 dilde şarkı söyleyebilen sanatçı, bu dillerin beşini akıcı, diğerlerini ise yetkin olarak konuşabiliyor. Caz, opera başta olmak üzere pek çok türde şarkı söylen sanatçı, çok yönlü yorumlama tarzıyla şarkıları sanat eserine dönüştürüyor. Sacha Boutros, 2008-2013 yıllarında En iyi Caz Albüm ve En İyi Latin Caz Albümü dalında Grammy’e aday gösterildi. 2017 yılında ise, Londra’da yılın en iyi caz vokalisti seçildi. Sanatçı Patti Austin, James Moody, Karrin Allyson, Julio Iglesias, Marvin Hamlisch, Chubby Checker, Ann Hampton Callaway, Patti Page ve Kay Starr gibi tanınmış isimlerle de sahne aldı.


Milli Marşların Aranan Sesi


California’nın en büyük ücretsiz sağlık merkezlerinden birini kuran büyükannesinin izinden giden sanatçı toplumsal sorumluluk projelerine de büyük önem veriyor. Boutros, diplomatik ve sportif etkinliklerde ABD ve Meksika milli marşlarını seslendirmek için davet edilmektedir. Sacha Boutros zihinlerden silinmeyecek konseri, 28 Aralık Cuma günü saat 20.00’de İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.