Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener vakıfbank ihracat gündem özel vodafone

Dünyanın Renkleri Tiyatro Sahnesine Taşınıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Trabzon 19’uncu Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başlıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Trabzon, Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali” dünyadan ve Türkiye’den önemli tiyatro oyunlarını 19’uncu kez Trabzon’da sanatseverlerle buluşturuyor.


Bu yıl 02-15 Mayıs tarihleri arasında Trabzon Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde kutlanacak olan festivalde; Türkiye’den 3, yurtdışından 5 olmak üzere toplam 8 farklı oyun sahnelenecek.


Festival, 2 Mayıs Çarşamba günü protokol üyeleri, Devlet Tiyatroları yöneticileri, sanatçıları, konuk tiyatro grupları ve basın mensuplarının katılımıyla Atatürk Alanı’nda yapılacak konuşmalar ve etkinliklerle başlayacak.


Atatürk Alanı’nda yapılacak konuşmaların ardından festival, Ankara Devlet Tiyatrosunun saat 20.00’de Haluk Ongan Sahnesinde sahneleyeceği ‘Gün Batımı’ adlı oyunla devam edecek. Bu yılın başında prömiyer yapan ‘Gün Batımı’ oyunu; Mevlana’nın hikayelerinden gelen sufi bakış ile Hamlet, Macbeth ve Othello, gün batımına ulaşmak isteyen insanlığın ortak serüvenini anlatıyor.
Binlerce Trabzonlu sanatseverin izleyeceği festivalde; Romanya, Başkortostan, Gürcistan, İngiltere ve Brezilya’dan 5 yabancı grup ve Türkiye’den 3 yerli grup, 2 farklı sahnede 16 temsil verecek.
Festivalde bu yıl Romanya’dan ‘Andrei Mureşanu Tiyatrosu’, ‘Gizli Pencere’yi, Başkortostan’dan ‘Salavat Devlet Başkurt Dram Tiyatrosu’, ‘Ziyaretçi’yi, Gürcistan’dan “Bağımsız Kuklacılar Birliği ‘Nike’”, ‘Yayınlanmamış Roman’ı’, İngiltere’den ‘Levantes Dans Tiyatrosu’, ‘The Band’ı ve Breazilya’dan ‘Academia de Palhaços’, ‘Elveda, Ölü Palyaçolar’ı sahneleyecek.


Türkiye’den ise Devlet Tiyatrolarının üç oyunla katılacağı festivalde, Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Gün Batımı’nı, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Fatima’nın Erkekleri”ni ve Bursa Devlet Tiyatrosu ‘Karıncalar’ı sanatseverlerin beğenisine sunacak.


Festivali Bugüne Kadar 105 Bin Sanatsever İzledi
Devlet Tiyatroları, Trabzon 19’uncu Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, geçtiğimiz 18 yılda 160 ülkeden, 195 farklı yabancı tiyatro grubunu, yerli ve yabancı binden fazla sanatçıyı ağırladı.
Festivalde, Türkiye’den özel tiyatrolar, şehir tiyatroları ve Devlet Tiyatrolarının sahnelediği oyunlar da dahil toplam 200 oyun ve 395 temsil gerçekleştirildi ve sahnelenen oyunları bugüne kadar 105 bin sanatsever izledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.