Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Fazıl Say İstanbul Müzik Festivali’nde İki Kez Sahnede Olacak

İstanbul Müzik Festivali bu yıl ünlü piyanist Fazıl Say'ı sıra dışı temasına uygun sıra dışı bir sanatçı olarak iki kez konuk edecek. 15 Haziran Perşembe akşamı klasik müzikseverlerin karşısına piyano başında çıkacak olan Fazıl Say, Festivalin kapanış konserine de damgasını vuracak. Fazıl Say 21 Haziran akşamı Viyana Senfoni Orkestrası ile aynı sahneyi paylaşacak.

25 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada dinleyicileri ve eleştirmenleri derinden etkilemeye devam eden, geçtiğimiz günlerde prestijli Beethoven Ödülü’ne layık görülen ve 21. yüzyılın en önemli sanatçıları arasında gösterilen Fazıl Say, 15 Haziran akşamı tek başına sahnede olacak. Klasik müzikseverler, ünlü piyanist Say'ı 2015'teki Mozart Maratonu'dan sonra bu kez, Debussy’nin ve Ulvi Cemal Erkin’in prelüdleri ile Chopin’in noktürnleri ve Ahmed Adnan Saygun’un sonatından oluşan programla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dinleme şansı bulacaklar.

Viyana Senfoni ile 21 Haziran’da

Fazıl Say, 21 Haziran akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu kez Viyana Oda Orkestrası eşliğinde festivalin kapanışını yapacak. Say bu konserde Yehudi Menuhin, Sandor Vegh gibi unutulmaz isimlerin konuk şefliği ve Carlo Zacchi'nin daimi şefliğinde oda orkestraları arasında erişilmez bir ton rengine ulaşan Viyana Senfoni Orkestrası ile aynı sahneyi paylaşacak. ECA-Serel sponsorluğunda gerçekleştirilecek konserde Say, Mozart’ın 12. Piyano Konçertosu’nu yorumlarken İsveçli şef Ola Rudner yönetimindeki Viyana Oda Orkestrası ayrıca Beethoven ve Mendelssohn’un eserlerini seslendirecek. Fazıl Say ile Viyana Oda Orkestrası konserinin öncesinde Barış İçin Müzik Orkestrası, şef Sascha Goetzel yönetiminde bir mini konser verecek.

İlk konserin bilet fiyatları 200 TL ile 40 TL, ikinci konserin bilet fiyatları ise 350 TL ile 90 TL arasında değişiyor. Her iki konser de saat 20.00'de başlayacak. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.