Hablemitoğlu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü’nün, Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu’nu anmak için bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Toplumsal Duyarlılık” ödülleri Sahne Ankara’da yapılan törenle sahiplerini buldu.

Sahne Ankara’da dün düzenlenen törende pek çok davetlinin yanı sıra CHP Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün, CHP Milletvekilleri Levent Gök, İlhan Cihaner, Kazım Arslan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ katıldı. Sunuculuğunu Burçin Şimşek’ın yaptığı törende, açılış konuşmasını yapan Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü’nün kurucusu Şengül Hablemitoğlu, Necip Hablemitoğlu’nun katledildiği günden bu yana geçen on beş yılda yaşanan adaletsizliği irdelemekten bıktıklarını belirterek, “Ölümün böylesine acımasızlığı ve kabul edilemeyişinin ötesinde devletin vurdumduymazlığı her birimizi delirtebilir” ifadelerini kullandı. 20 yıla yaklaşan bir süreçte hala ortada bir dava olmamasını trajikomik olarak tanımlayan Hablemitoğlu,”Zaman aşımına doğru giden bir süreçle karşı karşıyayız” dedi.

Akşener: Necip Hablemitoğlu’nu Okudum

Sendikacı Yaşar Seyman’a ödülünü veren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener akademisyenliği sırasında Hablemitoğlu kitaplarını okuduğunu ve fikirlerine yakınlık duyduğunu belirterek, “Aynılıklarımızı görmek yerine farklılıklarımızın öne konduğu bir Türkiye’de maalesef korkularla yaşıyoruz” dedi. 

Edebiyatçı Hasan Ali Toptaş ödülünü, CHP Milletvekili Arslan’dan aldı. Toptaş, tanıdığı Necip Hablemitoğlu’nu “iyilik, doğruluk, cesaret” olarak anlatabileceğini söyledi.

Kazan: Gelecekten umutluyum

Avukat Turgut Kazan ödülünü Meclis Başkanvekili Tüzün’den aldı. Kazan yaptığı teşekkür konuşmasında “Keşke ülkemiz daha yaşanabilir bir ülke olsaydı da ödülü Necip Hablemitoğlu’nun kendinden alabilseydim” diyerek adaletin ayaklar altına alındığı bir süreçte hukukçu farkındalık ödülü alabilmenin gelecek günler için umut taşıdığını belirtti.

Kütüphane Kuran Öğretmen Ödül Aldı

Törende başlattığı kampanyalarla görev yaptığı dönem Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl köyünde 8 bin 500 kitap toplayarak 16 köy okuluna kütüphane kuran Alev Sungur da ödül aldı. Sungur, "Başlattığım kampanyaya ilk desteği bugün burada ilk kez gördüğüm Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen verdi. Attığım bir Twitter mesajı ile köyümüze 8 koli kitap göndererek bizi yüreklendirdiği, yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum" dedi. Avukat Ersan Barkın ise köy okuluna bir kütüphane kurma sözü verdi.

Necip Hablemitoğlu Parkına Anıt Sözü

Gecede ödül vermek için sahneye çıkan eski CHP Milletvekili Sinan Aygün, Çankaya’da Necip Hablemitoğlu adına park açılmasını önerince, Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, "Çankaya’da hocamız adına parkımız var. Buradan şunun sözünü verebilirim parkımıza bir anıt yapalım" dedi.

Dostlar Tiyatrosu adına ödülü oyuncu Tülay Günal aldı. Genco Erkal’ın da törende olmak istediğini ancak oyunu olduğu için katılamadığını belirtti. Törende ayrıca gazeteci Melis Alpman, yazar Yalın Alpay ve Maltepe Belediyesi de ödül aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.