Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

Hacettepe Ödülleri Sahiplerine Verildi

Hacettepe Üniversitesi 2016 yılı “Bilim-Bilim Teşvik, Sanat Teşvik ve Topluma Hizmet Ödülleri” açıklandı. Bilimsel ve sanatsal alanda yaptıkları çalışmalarla fark yaratan bilim insanlarına verilen ödüller, sahiplerini buldu.

Araştırmacıların bilimsel çalışmalarını desteklemek, üstün niteliklerini onaylamak ve başarılarını toplumla paylaşmak amacıyla, Hacettepe Üniversitesi’nde 1992 yılından bu yana düzenlenen 2016 yılı “Bilim-Bilim Teşvik, Sanat Teşvik ve Topluma Hizmet Ödülleri ” açıklandı.

Ödüller Bilim İnsanlarına ve Sanatçılara Verildi

Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında “Bilim Ödülü”ne, genetik alandaki yaratıcı çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Nurten Akarsu layık görüldü. “Bilim Teşvik Ödülü” nü ise Doç. Dr. Güneş Esendağlı, Doç. Dr. Emine Eren Koçak ve Doç. Dr. Emirhan Nemutlu paylaştı. Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında “Bilim Ödülü”, Doku Mühendisliği alanında yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü çalışmalarıyla ülkemizde ve dünyada tanınan araştırmacı, Prof. Dr. Menemşe Gümüşderelioğlu’na verildi. Yrd. Doç. Dr. Bora Kalkan da özellikle katı hal fiziği alanındaki deneysel çalışmaları nedeniyle “Bilim Teşvik Ödülü” nü aldı. Günümüzde sanat ve sanatçının teşvik edilmesine giderek daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Hacettepe Üniversitesi Senatosu, Güzel Sanatlar ve Konservatuvar alanında da “Sanat Teşvik Ödülü” verdi. Ödül, sanatsal çalışma ve yeterliliklerinden dolayı Engin Sarı ve Aslı Işıksal Mercan arasında paylaştırıldı.

Topluma Hizmet Ödülü Engelsiz Yaşama

Engelsiz yaşam ve engelliler için mekan düzenlemeleri tasarımı alanında yaptıkları ortak çalışmalar nedeniyle, Prof. Dr. Meltem Yılmaz ile Yrd. Doç. Dr. Duygu Koca ise “Topluma Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Ödüller, sahiplerine, daha sonra duyurulacak tarihte yapılacak özel bir törenle, teslim edilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.