Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi bugünün gündem özeti tarım

İDSO Denizbank Konserleri “Atatürk’ü Anma Konseri” Atatürk Kültür Merkezi’nde

57 yıllık ömrünü hem bir asker hem bir devrimci hem de bir fikir adamı olarak yaşayıp, koca bir ülkenin kaderini değiştiren Atamızı saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz. İDSO DenizBank Konserleri “Atatürk’ü Anma Konseri”; 10 Kasım 2021 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Binası’nda gerçekleştirilecek.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümü anısına gerçekleştirilecek bu anlamlı konserde; Türkiye'nin çok sesli müzik yaşamında, şefliğiyle bir mihenk taşı, duruşuyla bir çınar gibi var olan orkestra şefi Gürer Aykal yönetiminde eğitimlerine yurt dışında devam eden ve ülkemize dönerek ulusal müzik meşalesini taşıyacak olan genç ve yetenekli değerli iki müzisyenimiz keman sanatçısı Bahar Erünsal ve viyolonsel sanatçısı Ülker Tümer müzikseverlerle buluşacak.

İDSO; konserin ikinci yarısında Koro Şefi Masis Aram Gözbek yönetiminde birbirinden genç ve değerli koristlerden oluşan Magma Filarmoni Korosu’na eşlik edecek. Programda; Türk Müziği’nin en değerli bestecilerinden oluşan "Türk Beşleri"nin en sevilen eserleri seslendirilecek.

                                                                                                                        

Program:

  • Hasan Ferit Alnar, “Prelüd ve İki Dans Eserinden 2 Dans”
  • Ulvi Cemal Erkin, “Senfonik Bölüm”
  • Ahmet Adnan Saygun, “Bir Orman Masalı’ndan Seçkiler”
  • Cemal Reşit Rey, “Andante ve Allegro”
  • Necil Kazım Akses, “İdil”

İDSO Müdürü Timuçin Abacı; İDSO DenizBank konser programımızda bu hafta sanatseverleri Atatürk Kültür Merkezi’ndeki “Atatürk’ü Anma Konserimize” davet ediyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83. yıl dönümünde sevgi, saygı, özlemle müzik dolu bir akşamla anacağız” diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.