Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi ATO Başkanı Gürsel Baran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İstanbul Devlet Opera Ve Balesi Ünlü Opera Eserleriyle Yeni Sezonda Sahnede Olacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “7. Kıta” dan yola çıkıp“Retrospektif - Geçmişe Yolculuk” teması ile şekillendirdiği yeni sezonda; geçmiş sezonlardan seçkileri, bazen aynı kadroyla bazen farklı solistlerle seyirciyle buluşturarak geçmişe yolculuğa çıkaracak. Yeni sezonda opera severler opera dünyasının ünlü eserlerini sahnede izleme fırsatı bulacak. 


Bu sezondaki programda  J. Massenet’in“Don Quichotte” , C. Gounod'un “Faust” , G. Verdi’nin “Falstaff”, I. Stravinsky’nin “The Rake’s Progress” , G. Donizetti’nin“Don Pasquale” ,S. Rahmaninov’un“Aleko” operaları yer alıyor. 


9.SENFONİ İLE MERHABA 
Ünlü besteci Ludwig van Beethoven eserleri ile yeni sezona 3 Ekim 2019 akşamı merhaba diyen İstanbul Devlet Opera ve Balesi, aynı konserle  5 Ekim Cumartesi 2019 Saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde yeniden sanatseverlerin karşısında olacak.
Beethoven’ın bir senfonide insan sesini müzik aletleriyle aynı seviyede kullandığı ilk örnek olan IX. Senfoni ve yine Beethoven’ın piyano, koro ve orkestra için 1808 yılında bestelediği IX. Senfoni’nin müjdecisi olarak adlandırılan ChoralFantasy (Koral Fantezi ) , programda yerini alıyor.Konserin Orkestra şefliğini Zdravko Lazarov , koro şefliğini Volkan Akkoç üstleniyor. Piyanoda ise ünlü piyanist Birsen Ulucan yer alıyor.
“9. Senfoni”nin seslendirilmesinde  solist olarak; Otilia İpek, Barbora Hitay, Hüseyin Likos ve Suat Arıkan, “Koral Fantazi”de ise solistler Sevim Z. Ateş, Hale Soner, Özge Kalelioğlu, Ufuk Toker, Onur Turan ve Umut Tingürsah isimleri sahnede olacak. 


ÜNLÜ OPERALAR
Geçtiğimiz sezonlarda prömiyer yapan ve seyirciden yoğun ilgi gören, seyircinin tekrar sahneye konulmasını merakla beklediği ve bir anlamda Süreyya Operası Retrospektif Sezonu sayılabilecek programda , J. Massenet’in“Don Quichotte” , C. Gounod'un “Faust” , G. Verdi’nin “Falstaff”, I. Stravinsky’nin “The Rake’s Progress” , G. Donizetti’nin“Don Pasquale” ,S. Rahmaninov’un“Aleko” operaları, M.Leigh’in “Mançalı Adam” Müzikali Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde sahnelenecek.


CARMEN OPERASI ZORLU’DA
Ayrıca uzun yıllardır özlenen – Aspendos’da prömiyeri gerçekleştirilen - G. Bizet ’in Carmen Operası Zorlu PSM’de sahnelenecek. Ne zaman, nerede sahneleneceği bir sürpriz olan L. Weber’in muhteşem müzikali Evita 30 yıl  sonra İstanbul’da.
Balede ise yine muhteşem başyapıtlar sanat severleri  bekliyor. Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi ve Zorlu PSM’de seyircilerle buluşacak olan bale eserleri L. Minkus’un Don Kişot, S. Rahmaninov, U. Şilliler, M. Ravel’ in Bahar, Nox ve Bolero’ dan oluşan Dans Trio’ su,P.I. Çaykovski’nin Uyuyan Güzel’i, S. Rahmaninov, Ç. Işıközlü ve M. Ravel’in Bahar, Judith ve Bolero eserlerinden oluşan Dans Üçgeni , A.Adnan Saygun’ un, operamızın orkestra, koro ve solistlerimizle bale uygulaması şeklinde sahnelediği Yunus Emre Oratoryosu , Giuseppe Verdi’ nin müziklerinden oluşan Üç Silahşor ve İstanbul’da ilk kez sahnelenecek olan C. Pugni müziği üzerine B. Hoinic’in Notre Dame’ın Kamburu eserlerinden oluşuyor. Gelenekselleşmiş “Mini Fest” sezon sonunda bale sezonunu kapatıyor.


MODERN DANS TOPLULUĞU
İDOB’un Modern Dans Topluluğu İstanbul ise bu yıl 10.sezonunu kutluyor olacak. Jizel, Elektronika, Şehir-Orman ve Güldestan gibi popüler eserleriyle birlikte, uzun yıllar koreografi mesleğine emek vermiş ve Uğur Seyrek, Aysun Aslan, Mehmet Balkan, Geyvan Macmillen gibi önde gelen kıdemli isimlerin sanatını kutlayan “Dansın Ustaları” adlı programla bu koreografların MDTist için uyarlanmış eserlerini İstanbul seyircisi ile buluşturacak.Ayrıca sezon sonuna doğru Beyhan Murphy’nin, 70’ler ve 80’lerin pop kültürünü kutlayan Dönülmez Akşam adlı yeni eserinin sahnelenmesi planlanıyor. Mdt Performansları Beşiktaş Fulya Süleyman Seba Kültür Merkezi ve Zorlu PSM’de sahnede olacak..
İDOB’un çocuklar, için hazırladığı programda ise  “Tamino’nun Rüyası “ , “Gezginci Şövalye” “Dans et şarkı söyle” , 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Resim Yarışması” veÇocuk koroları buluşması yer alıyor.


VE KONSERLER….
İDOB’un konser programında ise gelenekselleşmiş Yeni Yıl Konserleri, Atatürk’ü Anma , Gençlik Konseri, Cumhuriyet Konseri, Çanakkale Konseri’nin yanında Schubert’in Winterreise, Napoliten, Şarkılarda Kadın, Senfonik Konserler, İspanyol Güneşi, Verdi’nin Messa da Requiem’i, Fuaye ve Arkeoloji Konserleri yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.