Öne Çıkanlar ankara konya bodrum sgk deprem pakistan veysel eroğlu chp iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

İstanbul Devlet Opera Ve Balesi Yeni Sezonu ‘’Uyuyan Güzel’’ İle Açıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi; 2021-2022 bale sezonunu Uyuyan Güzel balesi ile küresel salgının ‘’kontrollü normalleşme’’ döneminde alınan önlemlerle açıyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, küresel salgın sürecinin en zor günlerinde sanatçılarının evlerinden katıldıkları çok sayıda etkinlik gerçekleştirdi.

Sanatseverlerle yüz yüze buluşmayı engelleyen küresel salgın kaynaklı zorunlu ara klasik bale repertuvarının en önemli eseri olarak kabul edilen, konservatuvarlarda üzerine incelemeler yazılan ‘’ Uyuyan Güzel ‘’ ile son buluyor.

Bale tekniği ve estetiği yönünden bu sanat dalının en önemli eserlerinden biri olan ‘’Uyuyan Güzel‘’ koreograf - besteci iş birliğinin de en güzel örneklerindendir.

Petipa; henüz yazılmamış bir müzik üzerine bu baleyi tasarlamış, Çaykovski; yazdığı güzel müzikle balenin bütün farklı kavramlarının, karakterlerin ve güçlüklerle dolu bale adımlarının en doğal biçimde kaynaşmasına olanak vermiştir.

“Uyuyan Güzel” balesi, yüzyıllık uykuya dalan güzel bir prensesin öyküsünü anlatan klasik bir Avrupa masalıdır ve ilk kez 1890 yılında St. Petersburg’da sahnelenmiş, ancak asıl şöhretine 20. yüzyılda kavuşmuştur.

11 Eylül saat 16.00’da sezonun ilk temsili Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek eser, 15-17 ve 18 Eylül’de saat 20.00’ de yine sanatseverlerle buluşacak.

Eserin Yaratıcı Kadrosu:

Müzik: P. İ. ÇAYKOVSKİ

Koreograf: M. PETIPA

Sahneye Koyan ve Düzenleyen: Ayşem SUNAL SAVAŞKURT

Dekor Tasarımı: Adnan ÖNGÜN

Kostüm Tasarımı: Çimen SOMUNCUOĞLU

Işık Tasarımı: Önder ARIK

Bale Sanatçıları:

Prenses Aurora: Büşra AY/ Berfu ELMAS / Gizem ATİK TUNCAY/ Zeynep GÜÇOĞLU

Prens Florimund: Erhan GÜZEL/ Batur BÜKLÜ/ Çağatay ÖZMEN/ Berkay GÜNAY

Carabosse: İlke KODAL/M. Nuri ARKAN /Melike MANAV

Leylak Perisi: Melike MANAV /Büşra AY / Merve TOPALDEMİR/ Julia HARTMANN ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları dönüşümlü olarak dans edecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.