Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat merkez bankası çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Akşener Gürer

Mahsun Kırmızıgül 11 Yıllık Türkü Orucunu Bozdu

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ etkinliğinde Mahsun Kırmızıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın isteğini kırmayarak, Yan Yüreğim Yan türküsünü söyledi.

Kültür, sanat, edebiyat, düşün ve müzik dünyasındaki usta isimlerin çeşitli yönleriyle buluşmasını hedefleyen Beşiktaş Belediyesi ‘Ustalara Saygı’ toplantılarının 156’ncısı Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ etkinliğinde, Ordulu Şair Dursun Ali Akınet sevilen şiirleriyle sanatseverlerle buluştu. Akınet’in sevilen şiirlerini seslendirdiği gecede Belediye Başkanı Hazinedar da hemşerisi olan ozana eşlik etti.

FULYA SANAT MERKEZİ’NDE TÜRKÜ ŞÖLENİ

Geceye katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’ın isteğini kırmayan Mahsun Kırmızıgül ise 11 yıllık türkü orucunu bozdu. Kırmızıgül, ‘Yan Yüreğim Yan’ adlı türküsünün son dörtlüğünü seslendirdi. Kırmızıgül, “11 yıldır türkü söylemiyordum, uzun yıllar sahneye çıkmadım sahneye çıkınca bile heyecanlandım” dedi.

Şair, Dursun Ali Akınet’le sahnede kısa bir söyleşi gerçekleştiren Kırmızıgül, daha sonra sahneden ayrıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde aralarında Özgür Alter, İbrahim Can, Ali Osman Erbaşı, Mehmet Gümüş, Yüksel Kayfaz ve çok sayıda türkü dünyasının usta isimleri, Dursun Ali Akınet’in eserlerini seslendirerek geceyi müzik ziyafetine çevirerek sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.(

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.