Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

’Nöbetçi Tiyatro’da Bu Hafta ‘Akide Şekeri’ Sanatseverlerle Buluşuyor

Devlet Tiyatrolarının ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulaması kapsamında bu hafta Ankara’da ‘Akide Şekeri’ adlı oyun sahnelenecek.


Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirdiği ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulaması ile sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Proje kapsamında bu zamana kadar Antalya DT tarafından sahnelenen ‘Dördüncü Ay’, Trabzon DT tarafından sahnelenen ‘Ben Ödüyorum’ ve İzmir DT tarafından sahnelenen ‘Kaşıkçılar’ adlı oyunlar sanatseverlerle buluştu. Beğeniye sunulan oyunlar sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.


Projenin dördüncü haftasında ise Bursa Devlet Tiyatrosunun sahnelediği ‘Akide Şekeri’, 18 Haziran Salı günü Küçük Tiyatro Sahnesinde perdelerini açacak. Ali Meriç’in yazdığı ve Cenk Turan’ın yönettiği oyun, güzeller güzeli Akide’nin ev ararken hayatının aşkını bulmasını sazlı, sözlü ve eğlenceli bir anlatımla sunacak. Geleneksel Türk tiyatrosunun vazgeçilmez motifi olan ortaoyunu türündeki oyun, seyirciyi Kavuklu, Pişekar, Külhanbeyi ve Arap Bacı gibi renkli karakterlerle buluşturarak eski İstanbul komedisini sahneye yansıtacak.

Dekor tasarımının Özge Akarsu’ya, kostüm tasarımının Fatma Sarıkurt’a, ışık tasarımının Ali Karaman’a ve dans düzeninin Gizem Türköz’e ait olduğu ‘Akide Şekeri’, 18-22 Haziran tarihleri arasında her akşam saat 18.00’de Küçük Tiyatro sahnesinde izlenebilecek.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraDevlet Tiyatroları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.