Öne Çıkanlar çin türkiye İsrail terörist almanya diyarbakır istanbul Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel bahçeli cumhurbaşkanı çukurova belediyesi

Sabancı: Mülteci Kadınlar Konusunda Acıları Paylaşmanın Ötesine Geçmeliyiz

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Mülteci kadınlar konusunda acıları paylaşmanın ötesine de geçmemiz gerekiyor… Dünyadaki mülteci nüfusunun yüzde 70’ini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor ” dedi.

Sabancı Vakfı’nın “Kısa Film Uzun Etki” ismiyle hayata geçirilen mülteci kadınlar konulu, Kısa Film Yarışması'nın basın toplantısı gerçekleşti. Güler Sabancı, konuyla ilgili şunları belirtti:

“Mülteci kadınlar konusunda acıları paylaşmanın ötesine de geçmemiz gerekiyor… Dünyadaki mülteci nüfusunun yüzde 70’ini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Sadece mülteci kadınların değil tüm kadınların, tehlikelerden korunması ve eşit insan haklarına sahip olması için acilen harekete geçmek gerekiyor. Kadınların yaşadıkları sorunların herkes tarafından anlaşılması için bu alanda farkındalığı sürekli artırma yolunda çalışmamız gerekiyor. Kısa Film Yarışması’nın temel hedefi de sanatçıların bu konuya dikkat çekmesini sağlamaktır.  Böyle projeler çoğaldıkça, bu konular toplumun tüm kesimleri tarafından çok daha iyi anlaşılacak ve hep gündemde kalarak daha fazla çözüm yolu bulunmasına faydamız olacak. Bu alanda özellikle genç sanatçılara, onların ifade gücüne ve yaratıcılıklarına güveniyoruz.”

“Mülteci Olmanın Yükü De Yine Kadınların Omuzlarında”

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ise Türkiye’de, Suriye’den ve diğer ülkelerden gelenlerle birlikte kayıtlı 3,2 milyon mültecinin yaşadığının altını çizdi. Koyunsağan, “Bu nüfusun üçte ikisini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Görüyoruz ki mülteci olmanın yükü de yine kadınların omuzlarında… Bu konuda yapılacak her çalışmaya, hatta en ufak katkıya dahi çok ihtiyaç var. Kısa Film Yarışması’nın mülteci sorununu görünür kılmak için önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz ve yeni sanatçıların yetişmesine de vesile olmak istiyoruz. Hedeflerimizden bir tanesi de; yarışmamızı uluslararası platformlara taşımak ve toplumsal sorunlarla çözümlerinin buralarda da gündem yaratmasına aracı olmak” ifadelerini kullandı.



Başvurular 5 Aralık’a Kadar Devam Edecek

Yarışmaya başvurular, 8 Eylül-5 Aralık 2016 tarihleri arasında kabul edilecek. Katılacak kişilerden en fazla 5 dakikada mülteci kadınlar sorununu kendilerine özgü bir bakış açısıyla anlatmaları bekleniyor. Yarışmaya katılanların eserleri, öncelikle ön jürinin değerlendirmesinden geçecek. Finale kalan en az 10 en fazla 15 eser arasından jüri son değerlendirmeyi yaparak, ödüle hak kazanan 3 eseri belirleyecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.