Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem Kuşadası Belediyesi gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk

Uğur Mumcu Anısına ‘Mum Işığında Türküler’

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24. yılında Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve Aydın Ağırcan’ın hazırlayıp yönettiği 'Uğur Mumcu Anısına Mum Işığında Türküler' konseriyle anıldı. Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Kartallılar yoğun ilgi gösterdi.  
 
Uğur Mumcu'yu ölümünün 24. yılında anmak amacıyla düzenlenen 'Uğur Mumcu Anısına Mum Işığında' konserinde Ağırcan’a eşlik eden icra grubu, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden 20 eseri seslendirdi.
 



"Rejim Değişikliğine Geçit Vermeyeceğiz"

Konser sonunda Ağırcan’a çiçek vermek üzere sahneye çıkan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, "Türkiye’nin aydınlık beyni, kırılmaz kalemi, hukukçu, gazeteci Uğur Mumcu anısına bu güzel eserleri seslendiren kıymetli koromuza sonsuz teşekkür ediyorum. Hocamızın ismi gibi aydın ve çağdaş bir toplulukla bir arada olmaktan ve onların eserlerini dinlemekten çok mutluyuz. Bu çiçeği, Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz adına, tüm ekip adına hocamıza veriyorum. Ülkemiz karanlık günlerden geçiyor. Önümüzdeki günlerde önümüze seçenekler çıkacak. Köprüden önce son çıkış. Onu iyi değerlendireceğiz. Rejim değişikliğine geçit vermeyeceğiz" dedi. 

Sanatçı Ağırcan ise, “Bizlere ve sizlere bu imkanı veren, ülkemizin değerlerine önem veren ve aydınlık bir gelecek, aydınlık bir Türkiye için canını feda etmiş olan Uğur Mumcu anısına bu etkinliği düzenlememize imkan sağlayan başta değerli Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz olmak üzere bizi burada yalnız bırakmayan tüm Uğur Mumcu dostlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Konseri izlemeye gelenler arasında Kartal Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Meclis Üyeleri, Başkan Danışmanı Özbey Pekşen, Erzincan Eski Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul, Kartal Cem Evi Derneği Başkanı İsmail Saçlı, Uğur Mumcu Cem Evi Başkanı Mahmut Yıldız, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.