Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya palandöken mısır fatih terim doğalgaz terör

Usta Oyunculardan "Kibarlık Budalası"

Haldun Dormen ve Göksel Kortay’ın başrollerini oynadığı Kibarlık Budalası Akasya Kültür Sanatta tiyatro severler ile buluştu.

Türk Tiyatrosu’nun büyük duayeleri Haldun Dormen ve Göksel Kortay’ın başrollerini oynadığı Moliere eseri olan Kibarlık Budalası Akasya Kültür Sanatta tiyatro severler ile buluştu. Ustalar, biletleri günler öncesinden tükenen oyuna seyircilerin gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

“Tiyatro Er Meydanıdır”

Kortay, her tiyatrocunun ilk göz ağrısının tiyatro olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Tiyatro oyunculuk mesleğinin er meydanıdır. Orda varsan her yerde olursun demektir. Bu bütün dünya da böyle. Hollywood'un en meşhur starları bile illaki gibi Broadway'de kendilerini bir göstermek isterler. Ne kadar para kazanırlarsa kazansınlar, ne kadar geniş, büyük ünleri olursa olsun illa ki bunu isterler.



“Tiyatroda Dizginler Oyuncunun Elinde”


Sinema oyunculuğu hiç bir zaman bana çok bir şey demedi, çünkü tiyatroda dizginler her zaman oyuncunun elindedir. Şöyle ki, iyi oynadığınız da seyirci onu anında görür, takdir eder, alkışlar, tepki verir. Beğenmiyorsa da  beğenmediğini belli eder. Ama film de ya da televizyonda öyle değil. Bir şey yapıyorsunuz, bırakıyorsunuz, seyircinin tepkisi bir zaman sonra ortaya çıkıyor. Orada dizginler oyuncunun elinde değil. İstediğiniz kadar şahane bir sahneyi oynayın, o sırada kamera size yönelik değilse, sizi çekmiyorsa ya da ışık kötü ya da montaj sırasında yönetmen onu kesip attıysa yapabileceğiniz hiç bir şey yok.”



Öte yandan Kortay, oyunun yalnızca Türkiye'de değil, dünyada da bir fenomen olduğunu çünkü Haldun Dormen gibi tiyatro duayeni bir ustanın sekiz yıldır başrolünü oynadığına dikkat çekerek, “O yaşta bir oyuncunun sekiz yıl böyle bir performans göstermesi müthiş bir şey. Sanıyorum, bizde ya da dünya da olmadığı gibi Molier'in ana vatanı olan Fransa'da da böyle bir şey duymadım. Varsa da biz bilmiyoruz” dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.