Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer vodafone Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

Yunus Emre Oratoryosu,  Atatürk Kültür Merkezi’nde…

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün önemli halk şairi olan  Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle; Cumhurbaşkanlığı tarafından  “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesinin yanında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından da anma ve kutlama yıl dönümleri kapsamına alındı.

Bu anlamlı yıldönmü dolayısıyla; İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 5 Kasım 2021 Cuma günü Saat: 20.00’de  Ahmet Adnan Saygun’un “Yunus Emre Oratoryosu” ile AKM Tiyatro Sahnesi’nde olacak.

13. yüzyılda Anadolu’da yaşamış, Türkçe şiirin öncüsü olan  halk ozanı ve düşünürü Yunus Emre… Öz Türkçe ile yazdığı şiirlerinde, varoluş ve insana dair  felsefî görüşler ileri sürmüştür.

Türk Beşleri arasında sayılan besteci Ahmet Adnan Saygun, Yunus Emre şiirlerine dayanan ilk Türkçe oratoryo olan “Yunus Emre Oratoryosu”nu 1943 yılında tamamlamıştır. Cumhuriyet Dönemi Türk müziğinin en çok seslendirilen eserlerinden olan "Yunus Emre Oratoryosu"  Saygun’un en önemli yapıtı olma özelliğini taşıyor. Yunus Emre'nin yaşam, ölüm, Tanrı, kader’e dair felsefesini ; ve sonuçta "dost"'a ulaşmasını konu alır.

5 kasım akşamı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Şef Serdar Yalçın yönetiyor. Solistler; Soprano Özgecan Gençer, Mezosoprano Nesrin Gönüldağ, Tenor Berk Dalkılıç ve Bas Zafer Erdaş , İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu ile birlikte sahnede olacaklar. Koro şefi ise Volkan Akkoç.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.