Öne Çıkanlar çin türkiye Dantel İsrail terörist almanya diyarbakır istanbul bahçeli Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı başbakan binali yıldırım

CHP'li Arpacı’dan 1 Mayıs Mesajı: “Hakça Bölüşen Türkiye’yi Hep Birlikte İnşa Edeceğiz”

CHP'li Şeref Arpacı, 1 Mayıs mesajında, "Hakça bölüşen, yurttaşlarımızın emeğinin ve alın terinin karşılığını aldığı, iş ve aştan yana politikaların hüküm sürdüğü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edecek emeğin değeriyle ülkemizi büyüteceğiz" dedi.

 

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şeref Arpacı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bugün, insanlığın ortak değeri olan emeğin ve dayanışmanın kutlandığı bir günü bir kez daha karşılıyoruz. 1 Mayıs, işçi sınıfının hak ve taleplerini savunmak, çalışma koşullarını iyileştirmek, iş güvenliği ve adil ücret için bir araya gelerek sesini yükselttiği önemli bir gün” dedi.

 

Arpacı, “Bugünün kökleri, 19. yüzyılın sonlarında işçi sınıfının yaşadığı zorlu çalışma koşullarına dayanıyor. İşçilerin daha insanca yaşama ve çalışma koşullarını talep etmeleriyle başlayan bu mücadele, zamanla dünya genelinde yayılarak emekçilerin bir araya gelerek haklarını savunduğu bir gün haline geldi. Bugün, emeğin değeri ve emekçilerin hakları üzerine düşünmek için bir fırsat sunuyor. Her türlü meslekte, her türlü zorlukla mücadele eden insanların fedakarlıklarını hatırlamak ve takdir etmek önemlidir. Çünkü emek, toplumun temel direğidir ve herkesin yaşam kalitesini artıran bir güçtür” dedi.

 

İŞÇİLERİN HAKLARINI KORUMAK VE İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇABA GÖSTERMEK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

 

Arpacı, açıklamasına şöyle devam etti:

 

“1 Mayıs, aynı zamanda dayanışmanın önemini vurgulayan bir gün. Birlikte mücadele etmek, daha adil bir dünya için el ele vermek, emekçilerin haklarını korumak ve güçlendirmek için gereklidir. Ancak dayanışma sayesinde, bireyler ve toplumlar güçlerini birleştirerek daha büyük değişimler yaratabilirler. Bugün, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de emek ve dayanışma ruhunu yaşatmak ve güçlendirmek için bir fırsattır. İşçilerin, emekçilerin ve onların ailelerinin haklarını korumak ve iyileştirmek için çaba göstermek hepimizin sorumluluğudur.

 

1 MAYIS KUTLU OLSUN

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emeği ve dayanışmayı kutlamakla kalmaz, aynı zamanda gelecekte daha adil, daha eşitlikçi ve daha insanca bir dünya için umut ve ilham kaynağı olmalıdır. Hakça bölüşen, yurttaşlarımızın emeğinin ve alın terinin karşılığını aldığı, iş ve aştan yana politikaların hüküm sürdüğü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edecek emeğin değeriyle ülkemizi büyüteceğiz. Bu vesileyle, tüm emekçilerimizin ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.