Öne Çıkanlar Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin öğrenci

Biz hükümete güvenmiyoruz

Meclis Genel Kurulu’nda, AK Parti ve CHP arasında “boş bakan” tartışması yaşandı.  

Genel Kurul’da, HDP’nin grup önerisinin görüşülmesinin ardından birleşime yarım saat ara verildi.

Yarım saatlik aranın ardından oturumu yönetmek üzere kürsüye AK Partili Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı geldi.

Genel Kurul’da CHP’nin basın özgürlüğüne ilişkin verdiği grup önerisi görüşülüyor.

Partisinin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, hükümete güvenoyu vermeyeceklerini belirterek şöyle dedi:

“Biz hükümete güvenmiyoruz. Vatandaşı borç batağına sürüklediniz.  AKP iktidarlarında aileler dağıtıldı, aileler bu sene 130 bin aile boşanma nedeniyle yuvaları dağıtıldı.

Başbakan’a güvenmiyoruz. Bir başbakan düşünün üzerinde bir vesayet kurumu oluşturuyor, başkanlığı savunuyor. O yüzden biz diyoruz ki böyle boş bakanın olduğu hükümete güvenmiyoruz. Onun için bu hükümete güvenoyu vermeyeceğiz.”

Gök’ün sözlerine ilişkin söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır da, “Bir grup başkanvekilimizin burada Sayın Başbakan’a yöneltmiş olduğu eleştiriler bağlamında kullanmış olduğu ‘boş bakan’ ifadesini son derece gayri ciddi ve nezaket, nezahat dışı olarak görüyoruz ve bunu şiddetle kınıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.