Öne Çıkanlar çin türkiye İsrail terörist almanya diyarbakır istanbul Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel bahçeli cumhurbaşkanı çukurova belediyesi

"140 Birleşimin 100'üne Katılmayan Vekiller Var"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis çalışmalarını kilitleyen muhalefet partilerini eleştirerek, “Hafta sonu da çalışma kararı alabiliriz. Muhalefet partileri İçtüzük kurallarını yanlış kullanarak Meclis çalışmalarını geciktiriyor. TBMM’de ‘biz susturuluyoruz’ diyen muhalefet partileri 140 birleşim içerisinde 100 birleşimde izin almış muhalefet milletvekilleri var. Seçilen insanlar parlamentoya gelmiyor. Seslerini partileri mi susturuyor, kendilerimi susuyor? Parlamentoya devamsızlık yapan çok fazla milletvekili var. Bu şartlarda içtüzük değişikliği şart oldu” dedi.

Elitaş, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Avrupa Parlamentosu’nun kararı ile ilgili kararını değerlendiren Elitaş, “Avrupa Parlamentosu tarihi bir hataya imza attı. Her ne kadar sonuç ifade etmese de, AP’nin bu şekilde aldığı karar Türkiye ile Avrupa Birliği arasında ilişkileri zedeleyecek bir sonuç. Akli selim düşünseydi böyle bir karar almazdı. Sağ duyulu alınan bir karar olsaydı bu sonuca ulaşılmazdı. Karar yok hükmündedir. Türkiye aynı şekilde yoluna devam edecektir. Bizim için önemli bir hadise değil” şeklinde konuştu.

“Mülteci sorunu gibi sorunlar var nasıl etkilenecek?” şeklindeki bir soru üzerine Elitaş, “Halkın Avrupa Birliği’ne olan güveni azalmıştır. Avrupa Birlği bugüne kadar hiçbir sözünde durmamıştır. Avrupa Birliği ABD ile Türkiye ile ilişkilerine dinamit koyması kendisi için zor olacaktır. Artık onlar düşünsün, Avrupa Birliği ülkeleri düşünsün Türkiye yoluna devam edecek” yanıtını verdi.

-İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ŞART OLDU-

Meclis gündemi ile ilgili değerlendirmelerde de bulanan Elitaş, muhalefet partilerinin TBMM çalışmalarını aksattığı görüşünü savunarak, şunları söyledi:

“Hafta sonu da çalışma kararı alabiliriz. Muhalefet partileri İçtüzük kurallarını yanlış kullanarak Meclis çalışmalarını geciktiriyor. TBMM’de ‘biz susturuluyoruz’ diyen muhalefet partileri  140 birleşim içerisinde 100 birleşimde izin almış muhalefet milletvekilleri var. Seçilen insanlar parlamentoya gelmiyor. Seslerini partileri mi susturuyor, kendilerimi susuyor. Parlamentoya devamsızlık yapan çok fazla milletvekili var. Bu şartlarda içtüzük değişikliği şart oldu. Muhalefetin her yasada  normal şartlarda birkaç madde de olan itirazları var ama sadece konuşmak için istismar da bulunuyorlar.  Muhalefet partileri 14 yıldır konuşuyor. Sonra seçimlerde sandıkta gömülüyorlar. Demek ki çok konuşarak değil, boş konuşarak değil, milletin isteklerine tercüman olmaktır.”

İçtüzük değişikliğinin yeniden gündeme gelmesiyle ilgili bir soruya ise AK Parti Grup Başkanvekili, “Ne zaman ki TBMM çalışmaları amacından doğru dışarı çıkarsa herhalde 2001 yılındaki içtüzük değişikliğini yeniden gündeme getirmek gerekir. Böyle çalışmalar tıkanırsa, içtüzük değişikliği gündeme gelebilir” dedi.

Anayasa çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine ise Elitaş, çalışmayı yürüten parti temsilcilerinin konuya daha iyi yanıt vereceklerini söyledi. Çalışmaların çok iyi bir şekilde yürüdüğünü söylemekle yetindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, tasarıdan çekilen cinsel istismarla ilgili önergenin yeniden değerlendirme çağrısını değerlendiren Mustafa Elitaş, önergenin çekilme nedeni olarak CHP’yi gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerge ile ilgili açıklamalarını da "fütursuzca" olarak değerlendirdi. Elitaş şöyle konuştu:

“O konu bir yıldır tartışılıyor. Önerge Perşembe günü söz konusu önerge muhalefete verilmiş ve görüşülmeleri sırasında hiç kimse itiraz etmemiş. Önerge de 18 civarında verilmiş, bir kısım CHP’li milletvekili de imza vermek istemiş. Sonra vaz geçmişler. Haksız bir şekilde sosyal medyanın baskısı üzerine CHP itiraz etmiştir. Bir yıldır bu konu görüşülüyor hiçbir STK görüş bildirmedi. Cuma günü ortaya çıktılar. Gece yarısı önergesiymiş ne demek gece yarısı önerge. O zaman STK’lar biz TBMM’de çalışırken onlar da bizi izlesinler. TBMM kimsenin keyfine göre çalışamaz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.