Öne Çıkanlar Klima çarpması GEMİ tobb ticaret borsaları konsey toplantısı leblebi tozu gündem özel Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı turizm meme kanseri olimpiyat ekonomi koordinasyon kurulu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan türkiye

ABD Başkan Yardımcısı Pence'den Pastör Brunson’a ABD'ye Dönüş Güvencesi

Tutukluluk hali ev hapsine çevrilen Pastör Andrew Brunson’u arayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Tamamen serbest bırakılmasını ve ABD’ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı Donald Trump ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceği konusunda ona güvence verdim. Brunson tamamen serbest bırakılana dek vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence, FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve askeli-sivil casusluk yaptığı suçlamasıyla tutuklu bulunurken dün ev hapsine alınan Amerikalı Pastör Andrew Brunson ile telefonda görüştü. Görüşme hakkında Twitter’dan paylaşımda bulunan Brunson, “Cezaevinden çıkmış olsa da, bu din adamı hala ev hapsinde. Tamamen serbest bırakılmasını ve ABD’ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı Donald Trump ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceği konusunda onu temin ettim” dedi.

“Aylardır Yorulmaksızın Çalışıyoruz”

Öte yandan ABD Büyükelçiliği’nden, Başkan Yardımcısı Pence’nin konu hakkındaki bir diğer açıklaması da Türkçe olarak paylaşıldı. Pence, “ABD Başkanı Trump ile geçen hafta da açıkça belirttiğimiz gibi, Rahip Brunson’ın serbest bırakılması için aylardır yorulmaksızın çalışıyoruz. Brunson uzun zaman önce serbest bırakılmalıydı. Şu anda ev hapsinde, ancak tamamen serbest bırakılana ve ailesi, dostları ve kilisesi ile yeniden bir araya gelene dek vazgeçmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.