Öne Çıkanlar TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Indie rock ICBC) ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Instagramdan Yeni Canlı Yayın Özellikleri ING Bank Haberleri IFC allianz ziraat İsrail ermenistan

Adalet Bakanı, "Cezaevi Görüş Talebi" Sorusunu Yanıtladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın milletvekillerinin cezaevi görüş taleplerine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bozdağ, cezaevlerine ziyaret konusunda 2015 yılında 252, 2016 yılında da 82 milletvekiline izin verildiğini bildirdi. 
 
Yönetmeliğe İşaret Etti
 
Bozdağ, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik’in “Milletvekillerinin görüşmeleri” başlıklı maddesinde, “Milletvekillerinin, ceza infaz kurumlarındaki yaşam şartlarını yerinde görerek tespitlerde bulunmak, inceleme yapmak veya hükümlü ve tutuklular ile görüşmede bulunmak amacıyla yapmış oldukları istemler, ceza infaz kurumu idaresine bilgi vermek koşuluyla yerine getirilir. Milletvekilleri, hükümlü ve tutuklularla açık ziyaret şeklinde görüşebilir” hükmünün yer aldığını ifade etti.
 
Adalet Bakanı, Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısım Beşinci Bölüm, Dördüncü Kısım Dördüncü ve Beşinci Bölümleri ile Terörle Mücadele Kanununda yer alan suçlardan tutuklu ve hükümlülerin milletvekilleri tarafından ziyaret edilmelerinde bakanlığın yazılı izninin arandığını kaydederken, ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlüler ile barındırıldıkları bölümlerin TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve diğer komisyonların başkan ve üyeleri ile yanlarında bulunan görevliler tarafından komisyon kararı ve görevleri çerçevesinde ziyaret edilebileceğini hatırlattı.
 
Cevap Verilmeyen Dilekçe Ya Da Başvuru Bulunmadığını Bildirdi
 
Bakan Bozdağ, bakanlığın kayıtlarının incelenmesinden, 15 Nisan 2016 tarihi itibarıyla bakanlığa ulaşıp cevap verilmeyen dilekçe ya da başvuru bulunmadığını bildirdi.
 
“Adli Suçtan Hükümlü Ve Tutuklularla Açık Ziyaret Şeklinde Bakanlıktan İzin Almaksızın Görüşebildiklerini”
 
Bakanlığa ulaşan başvurular sonucunda 2015 yılında 252, aynı tarih itibarıyla 2016 yılında 82 milletvekiline izin verildiğini belirten Adalet Bakanlığı, ayrıca milletvekillerinin ceza infaz kurumu idaresince bilgi vermek koşuluyla, adli suçtan hükümlü ve tutuklularla açık ziyaret şeklinde bakanlıktan izin almaksızın görüşebildiklerini söyledi.

“ Ziyaret Talebinin Günüyle Alakalı”
 
Bakan Bozdağ, bakanlığa ulaşan ziyaret talep dilekçelerinin cevaplama süresinin ziyaret talebinin günüyle alakalı olduğunu, talebin yapıldığı tarihten önce ziyaret izni ya da ziyaret red yazısının ilgiliye tebliği edildiğini açıkladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.