Öne Çıkanlar TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Indie rock ICBC) Asena ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Şükrü Çin Irak Kuzeyindeki Gara Bölgesinde 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi Instagramdan Yeni Canlı Yayın Özellikleri CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Dr. Müzeyyen Şevkin

“Adana’yı, Burada Yaşayan Her Bir Kardeşimin Güven Ve Huzurla Evlerinde Oturduğu Bir Yer Hâline Getireceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana mitinginde yaptığı konuşmada, “Adana’da sadece depremin yol açtığı yıkımları telafi etmeyi değil, gelecekte yaşanabilecek afetleri de dikkate alarak daha kapsamlı bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. İnşallah Adana’yı, burada yaşayan her bir kardeşimin güven ve huzurla evlerinde oturduğu bir yer hâline getireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasının başında, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbimden ülkemizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylemesini niyaz ediyorum. Biliyorsunuz, depremin hemen ardından 8 Şubat’ta Adana’daydık. Depremde ağır can kaybı ve yıkım yaşayan 11 ilimizin her birini defalarca ziyaret ettik. Hem milletimizle dayanışmamızı gösterdik hem çalışmaları yerinde takip ettik hem de bundan sonraki işlerin planlamasını sizlerle beraber yaptık” açıklamasında bulundu.

“ENKAZLARI TAMAMEN KALDIRDIK”

Şehirleri ayağa kaldıracak inşa ve ihya faaliyetlerini dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hızla yürüttüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enkazları tamamen kaldırdık. 837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. Ayrıca 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 bininin de temelini attık. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacak, bunun 319 binini de bir yıl içinde teslim edeceğiz” diye ekledi.

Adana’nın, depremi nispeten az can kaybı ve hasarla atlattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama biz Adana’da sadece depremin yol açtığı yıkımları telafi etmeyi değil, gelecekte yaşanabilecek afetleri de dikkate alarak daha kapsamlı bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. İnşallah Adana’yı, burada yaşayan her bir kardeşimin güven ve huzurla evlerinde oturduğu bir yer hâline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.