Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suriye palandöken Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer atatürk İdlib Visca şehit WeWALK

AK Parti İdam Ve Başkanlık Sistemini Masaya Yatırıyor

AK Parti, başkanlık sistemi ve idamın yeniden getirilmesine ilişkin anayasa değişikliği konularında alınacak nihai kararı bugün verecek. MYK toplantısında nasıl bir anayasa değişikliği olacağı masaya yatacak.

AK Parti MYK toplantısı Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda toplanıyor.  MYK’nın gündemi anayasa değişikliği olacak. ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Başbakan Binali Yıldırım’ın bizzat yürüttüğü ve daha çok dışarıdan dört hukukçu akademisyenin hazırladığı iki ayrı anayasa taslağı bugün MYK toplantısında masaya yatırılacak. Ne tür bir anayasa değişikliğinin Meclis’e sunulacağına ilişkin nihai kararın da bugün verilmesi bekleniyor.

MECLİS’TEN ÖNCE MHP
AK Parti, bugün MYK’da başkanlık sistemi ve idamın yeniden getirilmesine ilişkin son şeklinin verileceği anayasa değişikliği teklifi ile ilgili yol haritasını da belirleyecek.  Anayasa değişikliği ile ilgili iki ayrı taslak metin üzerinde karar verecek olan AK Parti yönetimi, karar vereceği metni Meclis gündemine taşımadan önce MHP’ye götürecek. AK Parti kurmayları, “Meclis’e sunmadan önce MHP’ye götürmeliyiz. Bahçeli’nin başkanlık sistemi kapısını açmasından sonra bu nezaketi göstermeliyiz” yorumunu yaptılar.

İKİ AYRI PAKET HALİNDE  SUNULABİLİR
AK Parti, anayasa değişikliği ile ilgili Meclis’e iki ayrı paket sunmayı da tartışacak. Her ne kadar parti içerisinde zayıf bir ihtimal olarak değerlendirilse de bu konu da masaya yatırılacak. İdam konusunun ise uygulanmasından çok caydırıcılığı konusu ele alınacak. İdamın yeniden getirilmesi konusu 15 Temmuz sonrası gündeme gelmiş, ancak AK Parti bu değişikliğe ihtimal vermiyordu. Halkın rahatlaması konusunda sadece gündemde tutulduğu yorumlarını yapan AK Partili kurmaylar, Bahçeli’nin çağrısı karşısında da kayıtsız kalamayacaklarını ifade ediyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.