Öne Çıkanlar Nevruz Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici fifa başkanlık seçimi fifa adaylar kimler google Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu Sosyal Güvenlik Kurumu başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü numan kurtulmuş kati piri türk öğrenciler

Ak Parti Sözcüsü Ünal: Medya Üzerinden Konuşuyor Olması Üzücü

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e  ilişkin, “Eğer eksik, muğlak gördüğü bir şey varsa bunu Sayın cumhurbaşkanımızla ya da Sayın başbakanımızla gayet rahat bir şekilde istişare edebilecekken  medya üzerinden konuşuyor olması üzücüdür. AK Partili olmak birbiriyle medya üzerinden konuşmamaktır, istişare ile yürütmektir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN 15 TEMMUZ SÖYLEMİ İHANET NOKTASINA GELDİ"

Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz gecesi köprüde yaşananlara ve tek tip kıyafete ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine şunları kaydetti:

“Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz sonrası söylemi, üslubu, stratejisi, sistematik olarak yürüttüğü bu siyaset biçimi artık milletimizin vicdanını kanatmaktan öte adeta bir ihanet noktasına gelmiş durumdadır. 15 Temmuz’un kahramanlarını itibarsızlaştırmak için kendi kulağına fısıldananları paylaşıyor ve kasetle gelen Kemal Kılıçdaroğlu, adete kendini getirenlere bir diyet ödemektedir. O programı ben de dinledim açıkçası orada kullandığı ifadeyi aynen okuma istiyorum ‘sorun şurda köprüde askerler linç edildi. Rütbesiz bir askerin günahı nedir. Hepimiz askerliğin kurallarını biliyoruz. Eper komutanın emrini tartışmaya açarsınız askerliğiniz bitmiş demektir’ diyor. O gece her şey milletin gözü önünde cereyan etti. Kanunsuz emir dediğimiz bir şey vardır askerde yani asker kanun emire asla riayet etmez. O gece kanunsuz emre riayet etmeyen bu vatanın has evlatları vardı ordumuzun içerisinde o gece bu kanunsuz emre uymadığı için FETÖ’cüler tarafından şehit edilen askerlerimiz var. Dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu bal gibi biliyor ki o gece özellikle köprüde sabaha kadar milletimizin üzerine ateş yağdıranların FETÖ’cü olduğunu ve bunların bir emirle değil bu işi gönüllü bir şekilde yaptığını biliyor.

O gece kendi ülkesini korumak için sokağa çıkanlara hakaret eden milletvekiline karşı affedersiniz ‘it’ kelimesini kullanan milletvekiline karşı Kemal Kılıçdaroğlu bir disiplin işlemi başlatacak mıdır? Başlatacağını hiç zannetmiyorum ve aynı Kemal Kılıçdaroğlu bu millete sarayın polisi, sarayına askeri, halkın polisi, halkın askeri diye bölücülük yapıyor.

“TEK TİP KIYAFETLE İLGİLİ PKK NE DİYORSA CHP DE AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYOR”

Tek tip kıyafet ile ilgili PKK ne diyorsa, PKK'nın ele başları ne söylüyorsa maalesef Cumhuriyet Halk Partisi de aynı şeyi söylüyor. Tek tip kıyafetle ilgili biz kamuoyuyla Amerika, Almanya, Çek Cumhuriyeti örneğini paylaştık. Buna kim neden itiraz ediyor iyi bakın. Meselenin masumiyet karinesine uygun olmadığı yönünde bazı itirazlar var Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına özellikle Yunanistan kararına bakıldığında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bir konuda karar verirken tep bir unsura bakarak karar vermiyor yargılamanın bütününe bakarak bu konuda karar veriyor. Yakalananların yargılanması sırasında bunların masumiyet karinesine dönük bir eksiklik dünya örneklerine baktığımızda da görmüyoruz yine aynı Kemal Kılıçdaroğlu burada da kimi savunuyor o teröristlerin hakkını savunuyor gözüyor. Lütfen bir kere de bu milletin yanında olsun. Ne olur bir kere de demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri konuşurken bu milletin adına demokrasiyi , insan haklarını konuşşsun. 250 tane şehidimizin o gün insan hakları ihlal edilmedi mi?”

"AK PARTİLİ OLMAK BİRBİRİYLE MEDYA ÜZERİNDEN KONUŞMAMAKTIR”

Son yayımlanan KHK'da sivillere yargı muafiyeti getiren hükmü eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Gül’e ilişkin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gül’ün sözlerine “üzüldüm” yorumunu yapması üzerine sorulan soruya AK Parti Sözcüsü Ünal şu yanıtı verdi:

“11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, AK Parti’nin milletvekilliği yapmış, başbakanlık yapmış, cumhurbaşkanlığı yapmış ve  AK Partili olduğunu düşündüğümüz birisi. Bizim bir ilkemiz vardır; dostlarımızın bizimle medya üzerinden konuşmasını biz doğru bulmayız ve bu bizi üzer dolayısıyla AK Partililer birbirleriyle medya üzerinden konuşmazlar. Eğer gördükleri bir eksiklik varsa biz istişare ile yaparız dolayısıyla bu meseleyi biz istişare ederiz. Sayın cumhurbaşkanımızın ‘üzüldüm’ ifadesinin nedeni budur. Eğer eksik, muğlak gördüğü bir şey varsa bunu Sayın cumhurbaşkanımızla ya da Sayın başbakanımızla gayet rahat bir şekilde istişare edebilecekken medya üzerinden konuşuyor olması üzücüdür. Ve dediğim gibi bizimle dostlarımızın medya üzerinden konuşmasını biz hiçbir zaman ilke olarak da kabullenemedik bir ahlak olarak da AK Partili olmak birbiriyle medya üzerinden konuşmamaktır, istişare ile yürütmektir. Cumhurbaşkanımızın da Sayın Abdullah Gül ile bir teması olmamıştır.”

“MAĞDURİYET VARSA HIZLA GİDERİLECEK"

Ünal’a yeni bir Kanun Hükmünde Kararname hazırlandığının belirtildiği, özellikle ‘Mor Beyin’ uygulaması nedeniyle FETÖ’den, ByLock’tan mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için nasıl bir KHK hazırlandığı ve ne zaman yayımlanacağı soruldu. Ünal,

“İstihbarat örgütlerimiz kılı kırk yardı derinden bir inceleme sonucunda ne ortaya çıktı? FETÖ’cülerin ByLock kullanıcılarını perdelemek için indirilen bazı programların ByLock sinyali verdiği ve ilgili siteye yönlendirdiğini keşfetti. Bu bir detay çalışma baya bir ciddi çalışma. Devletin, hükümetin ilgililerin bu konudaki hassasiyetini göstermesi açısından son derece önemlidir. Bunun ayıklanmasından sonra ilgili bakanlığımız bu konuda gerekli açıklamaları yapacak ve tabi ki bunu ortaya çıkmasıyla birlikte bu konuda ortaya çıkmış bir mağduriyet varsa bu, hemen hızla giderilecektir. KHK’ya ilişkin ilgili bakanlık bu konuda çok kısa sürede bir açıklama yapacak” diye konuştu.

“ONLAR KİMİNLE GLİYORSA BUYURSUN GELSİNLER"

2019 seçimi için Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olabileceğine dair bir açıklamasının olduğunun, Meral Akşener’in de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalırsa CHP’nin desteklenebileceğine dair açıklamasının sorulması üzerine Ünal, şöyle konuştu:

"Bizim ısrarla söylediğimiz bir şey var 15 Temmuz’dan sonra kaçınılmaz olarak doğal ittifaklar oluştu. Bir tarafta yerli ve milli kendi bayrağını, vatanını, milletini ölümüne seven, bir tarafta da Türkiye’yi her fırsata yurt dışına şikayet eden Türkiye’nin teslimiyetçi politikalar geliştirmesini tavsiye eden ve diğer taraftan da baktığınızda FETÖ, PKK ile aynı dili kullanan, Türkiye düşmanlarıyla aynı söylemde olan bir ittifak ortaya çıktı. Dolayısıyla biz onlara şunu söylüyoruz kimi çıkarırsanız çıkarın, biz milletimizle beraber yolumuza devam edeceğiz. 2019 ve daha sonrası Türkiye için çok daha güzel olacak. Onlar kiminle geliyorlarsa buyursun gelsinler. 8 defa yenildi, doymadı 9. Defa da yenilir. 9 defa yenilip de koltuğunu koruyan bir genel başkana da ancak dikta denilir. Çünkü başka bir şekilde bu kadar başarısızlıkla bu kadar yenilgiyle bir genel başkanın koltuğunu koruması başka şekilde olmaz. Diğer sözüne ettiğiniz oluşumun daha ne olduğu ortada değil.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.