Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya diyarbakır deprem sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bodrum ırak pkk cumhurbaşkanı erdoğan

AK Partili Muş’tan CHP’li Böke’ye Sert Tepki

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin Başbakan Binali Yıldırım’a yönelik söylediği “atanmış başbakan” ifadesini eleştirdi. Muş, “Bizim Genel Başkanımızı AK Parti’ye oy veren bu aziz millet ve büyük kongre delegelerimiz seçmiştir” dedi.

AK Partili Muş, yaptığı yazılı açıklamayla CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin başbakan ve cumhurbaşkanına yönelik ifadelerine yanıt verdi. Muş, Böke’nin “atanmış başbakan” sözlerine ilişkin şunları söyledi:

“CHP sözcüsü şunu iyi bilsin ki; Bizim Genel Başkanımızı AK Parti’ye oy veren bu aziz millet ve büyük kongre delegelerimiz seçmiştir. CHP’liler hala şunu anlayamıyor; AK Parti kongrelerinde sadece Genel Başkan değil; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı da belirleniyor. Çünkü Millet, bu yetkiyi sadece AK Parti’ye veriyor. Tabi kasetle genel başkan değiştirenlerden 1405 delegenin oyuyla Genel Başkan seçen bir partiyi anlamalarını beklemiyoruz.”

Muş, Böke’nin anayasayı bilmediğini iddia ederek, “Kendisine tavsiyem Anayasa’nın 104.Maddesini açıp okumasıdır; Orada Milletin seçtiği Başbakanı, Cumhurbaşkanı’nın atadığını görecektir” ifadelerini kullandı.

-“KADIN HAKLARI EDEBİYATI YAPMASI NASIL BİR İKİYÜZLÜLÜKTÜR?”-

CHP’li Böke’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlara hakaret ettiğine dair iddialarına da yanıt veren Muş, şöyle konuştu:
“Bu yalandır ve açık bir iftiradır. Sayın CHP sözcüsü; sen bize ve Cumhurbaşkanımıza kadın hakları dersi vermeye kalkacağına, önce kadın bakanımıza hakaret eden genel başkanına edep ve ahlak dersi ver. Geçmişte kadın bakanımıza hakaret eden genel başkanına tek laf söyleyemeyen CHP Sözcüsünün şimdi kadın hakları edebiyatı yapması nasıl bir ikiyüzlülüktür!”

-“İKTİDARI SOKAKTA ARAYAN CHP AVCUNU YALAR”-

Muş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizim de tasvip etmediğimiz bir olay üzerinden hem Kılıçdaroğlu’nun hem de CHP sözcüsünün ‘Kendi güvenliğimizi kendimiz alırız’ yaklaşımı da, CHP’nin sokağı kışkırtma çabalarının ürünüdür. Zaten Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamayı yaptığı saatlerde, Can Dündar ‘özsavunma’ twiti atarak bu çağrıya destek vermiştir. İktidarı sandıkta değil de sokakta arayan CHP, münferit bir olay üzerinden yine sokağı kışkırtmaya çalışıyor ve aklınca kaos oluşturmaya uğraşıyor. İktidarı sandıkta değil de, sokakta arayan CHP avucunu yalar. Yani HDP’nin özsavunma stratejisine destek verenler de, Gezi’deki gibi hüsrana uğrar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.