Öne Çıkanlar çin türkiye almanya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel İsrail terörist diyarbakır istanbul cumhurbaşkanı çukurova belediyesi cumhurbaşkanı erdoğan

AK Partili Turan: Kılıçdaroğlu’na Hak Ettiği Dilden Cevap Verebiliriz

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Böyle bir başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” sözlerine AK Parti’den yanıt geldi. AK parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kandan beslenen bir anlayışla partisine ve devlet adamlığına yakışmayacak bir tavır daha sergilemiştir. Demokratik zeminde tartışılacak sistem problemlerini akli selim zeminde tartışmak yerine savaş çığırtkanlığı yapmaktadır” dedi.

Bülent Turan, yaptığı yazılı açıklama ile; Kılıçdaroğlu’nun TOBB Genel Kurulu’ndaki konuşmasında yer alan başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarını anımsattı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Kan dökülmeden başkanlık sistemi getirilemez” sözlerine sert tepki gösteren Turan, “Kandan beslenen bir anlayışla partisine ve devlet adamlığına yakışmayacak bir tavır daha sergilemiştir. Demokratik zeminde tartışılacak sistem problemlerini akli selim zeminde tartışmak yerine savaş çığırtkanlığı yapmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun ülkede kaos ortamı yaratmak için, “ürkütücü” çağrılarda bulunduğunu dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili şöyle dedi:

“Durumun vehameti ortadadır. Üzülerek söylüyorum ki Kılıçdaroğlu şirazesinden çıkmıştır. AK Parti, başından beri siyaseti ahlâkî bir zeminde yapmaktadır. Kılıçdaroğlu kendisini siyasi rekabete kaptırmış olabilir ancak ahlâk siyasetin dışında değildir. Ne yazık ki ana muhalefet partisi bu tavrıyla, siyaset zeminini ahlâksız bir seviyeye çekmeye çalışmaktadır. Daha evvel farklı platformlarda da ifade ettik. Ne yazık ki Mustafa Kemal’in partisi, küfürbazların terfi ettiği ve küfürbazların başının da Genel Başkan olduğu bir parti haline geldi. Merak ediyoruz Kılıçdaroğlu ne yapacak? Başkanlık sistemini savunan milletvekillerini, vatandaşları infaz mı edecek? Naziler gibi gaz odalarına mı toplayacak? Aslında Kılıçdaroğlu’na hak ettiği dilden cevap verebiliriz. Ancak, partimizin, siyaseti kültürümüzün edindiği ahlâk, bulunduğumuz makam buna engel.”

Kılıçdaroğlu ve "küfürbaz partisinin", AK Parti ahlakına  güvendikleri için bu kadar pespaye bir dil kullandıklarını savunan Turan,  Bizim bu seviyeye gelmeyeceğimizi bildikleri için bu şekilde saldırıyorlar. Şunu herkes bilsin ki, bu ülkede sistem değişikliğine karar verecek olan sadece ve sadece milletimizdir. Milletimiz, Kılıçdaroğlu’nun iç savaş tehditlerine pabuç bırakmayacak sağduyuya sahiptir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.