Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

AK Partili Yeneroğlu: Merkel Ziyareti Türk-Alman İlişkilerini Güçlendirmeli

Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Ankara ziyareti öncesi basın açıklaması yapan İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in ziyaretinin Türkiye ve Almanya’daki Türkiye kökenliler ile dayanışma açısından açık bir mesaj vermesini istiyoruz” dedi.

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin köklü bir tarihe dayanan, çok yönlü ve derin ilişkiler olduğunu belirten AK Partili Yeneroğlu, Almanya’da yaşayan 3 milyonu aşan Türk’ün iki ülke arasında güçlü bir köprü görevi gördüğünü ifade etti. Bununla birlikte, Almanya’da yaşayan Türklerin anavatanları olan Türkiye’ye yönelik sadakatleri ve aidiyet duygularının Almanya’da giderek sorun haline geldiğini kaydeden Yeneroğlu, “Bu durum insanların kendi kaderlerini tayin hakkına bir müdahale ve aynı zamanda Almanya’daki Türkiye kökenlilerin ülkeye sağladıkları tarihî katkıyı hiçe saymaktır. Birden fazla ülkeyi kendilerine vatan edinmiş insanların kendilerini nereye ait hissettikleri sorusu ‘ya orası, ya burası’ gibi bir yaklaşımla cevaplanamaz” ifadelerini kullandı.

Federal Hükümet’in PKK terörüyle mücadele konusundaki tavrının endişe verici olduğunu belirten Yeneroğu, PKK üyelerinin Almanya’yı militan toplama, propaganda merkezi ve finans kaynakları edinme gibi alanlarda kullandığını vurgulayarak, sokak ortasında hiçbir engelle karşılaşmadan PKK bayraklarıyla propaganda yapabildiğini ve kamuya açık yerlerde ‘silahlı mücadele için’ yeni ‘savaşçılar’ kazanma konusunda reklam yaptığını belirtti.

Yeneroğlu şöyle devam etti:

“Muhakkak Sayın Merkel'in seyahatinde Türkiye'de son aylarda yaşanan gelişmeler hususunda eleştirilerini Alman kamuoyunda net bir şekilde ortaya koyması talepleri olacaktır. Bu noktada tamamen görmezden gelinen, Suriye ile Irak'taki durum ve bundan kaynaklı olarak Türkiye'ye sığınan milyonlarca mültecinin yükü; ayrıca terörle mücadele ve 15 Temmuz'da hukuk devletine ve demokrasiye yapılan saldırı konularında Türkiye'nin tamamen yalnız bırakılmış olduğudur. Türkiye'ye parmak sallayanların önce şu soruya cevap vermeleri gerekir: Allah korusun, geçtiğimiz günlerde Berlin'de yaşanan saldırı gibi birçok saldırı eğer Almanya'da peş peşe yaşanmış olsa ve yüzlerce insan hayatını kaybetse Almanya'da durum ne olurdu ve siyaset buna nasıl tepki gösterirdi? Ancak bu şekilde empati yapılarak Türkiye'nin durumu anlaşılabilir ve hakkaniyetli bir durum değerlendirmesi mümkün olabilir. Bunun haricinde yapılacak her şey daha da fazla yabancılaşmaya ve her iki taraf için de daha ağır neticelere sebep olacaktır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.