Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Akşener "Fetö Misyoneri" Prof'u Mu Andı?

ANKARA (ANKA) - IYI Lideri Meral Akşener, Cumhuriyet gazetesi tarafından "fetö misyoneri" ilan edilen Prof.Dr.Kemal Karpat'ın ölüm yıldönümünde anma mesajı yayımladı.



Meral Akşener, Prof.Dr. Kemal Karpat'ın ölüm yıldönümünde yayımladığı mesajda, "Çalışmayı ve üretmeyi benimseyen kişiliğiyle sosyal bilimlere çok kıymetli eserler bırakan, Fikir insanı ve tarih araştırmacısı, değerli hocamız #KemalKarpat’ı vefatının yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

-"FETÖ MİSYONERİ"

Prof.Karpat'ın son dönemlerde Fethullah Gülen'e olan hayranlığı ve sevgisi dikkat çekiyordu. Kemal Karpat, fetö'nün Atatürkçü Türk ordusuna savaş açtığı dönemlerde bu grup tarafından düzenlenen etkinliklerin baş katılımcılarından biriydi.

Nitekim Cumhuriyet gazetesi Prof.Dr.Kemal Karpat'ı resmen "fetö misyoneri" ilan etmişti.

Cumhuriyet gazetesinde 18 Kasım 2019 tarihinde Barış Terkoğlu tarafından yayımlanan bir makalenin başlığı "Kemal Karpat açık bir gülenci" idi. Makalede şöyle deniyordu:

"Hatırlayın, 2009 yılında FETÖ, Islak İmzalı Belge Kumpasıyla TSK’ye meydan okurken, Abant Platformu’nun açılış konuşmasını Bülent Arınç yapıyordu. Örgütün gövde gösterisi yaptığı toplantıya Zaman yazarı ve Wisconsin Üniversitesi öğretim üyesi sıfatıyla katılan Karpat, ordu üzerine eleştirel bir konuşma da yapmıştı.

Karpat’ı Gülen ile bir araya getiren İslamcılıktan çok 'ılımlı İslam' idi. 2006’da Erdoğan’a bir mektup yazarak 'İslamcı bir rejim kurmaktan vazgeçmediğiniz yönünde şüpheler, korkular var. Bunları gidermeye çalışınız' diye uyarıda bulunan Karpat, konu Gülen olunca bambaşka fikirlere sahipti. Obama’nın dünyanın görebileceği en güzel insanlardan biri olduğunu söyleyen Karpat’ın temel tezi şuydu: 'Yıllarca İslama karşı Haçlı mantığıyla hareket etmiş, bizi yok etmek, yok saymak istemiş olan Batı’nın şimdi İslamı tanıması ‘ılımlı İslam’, (liberal İslam’ tanımları üzerinden Fethullah Gülen gibi liderlere yaklaşmaya çalışması büyük bir dönüşümdür.)'



Gülen’e bağlılığı öyle ki…

2009 yılında İş Bankası Yayınları, Kemal Karpat’la bir nehir söyleşi gerçekleştirdi. Her şey yolunda gitse basılacaktı. Fakat o, sohbetin çoğunu Fethullah Gülen övgülerine ayırdı. FETÖ propagandası içeren kitabı yayınevi basmaktan vazgeçti. Karpat durur mu? İki gün boyunca Zaman gazetesine 'Bir hatıra kitabının başına gelenler' başlığı ile yaşadıklarını anlattı:

'Cumhuriyet Halk Partisi’ni tenkit etmem, Fethullah Gülen hakkında olumlu şeyler söylemem ve hatta ‘Fethullahçı’ olmam, Dobruca’da benim doğum bölgemde yaşayan Alevileri Kızılbaş olarak tanıtmam ve belki de Taraf Gazetesinde arada sırada yazı yazmam.'

Amerika’da Gülen’in misyonerliğini yapan Karpat. Gülen’i dünyaya tanıtmak için yazılan kitaplara kalemini kiralayan Karpat. FETÖ karşıtlarını 'Fethullah Hoca’yı zararlı bir kimse olarak göstermek isteyenleri yargı ve halk desteklememiştir' diyen Karpat."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.