Öne Çıkanlar Dantel milli savunma bakanlığı kayserideki tecavüz davası yeşilay sevgililer günü KADRO cnn türk istanbul borsası tek marka diyarbakır ispanyol basını İYİ Parti Teşkilat İşleri Başkanı Hasan Toktaş

Akşener: "Nebati Bakan, 'Yandaş Endeksli Senet' Çıkartırsa Şaşırmayın"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelire Endeksli Senet düzenlemesine tepki gösterdi. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü gelirlerinin düzenleme ile Hazine yerine tasarruf sahiplerine aktarıldığını belirten Akşener, "Nebati Bakan bu kafayla ‘GES’ten’ sonra ‘öz hakiki kurtuluş reçetesi’ olarak milleti tamamen denklemden çıkartıp, yandaş ekosisteminin tamamı faydalanabilsin diye, 5’li çetenin gelirine endeksli 'YES' yani 'Yandaş Endeksli Senet' çıkartırsa şaşırmayın" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Partisinin Grup toplantısında Milletvekillerine hitap etti. Akşener'in Grup toplantısında yaptığı konuşmada öne çıkan satır başları şöyle;

"Kürsü şovları peşinde koşup, hâlâ üç maymunu oynuyor…"

Akşener, "Biliyorsunuz, Antalya’da, Akdeniz Üniversitesi’nin içerisinde bulunan, Elmalılı Hamdi Yazır KYK yurtlarında, yaklaşık 1 aydır, üst üste intihar vakaları yaşanıyor. 3 evladımızın, KYK yurtlarında, 1 evladımızın da, öğrenci evinde intihar etmesi, hepimizi derinden etkiledi. Öncelikle evlatlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de baş sağlığı diliyorum. 
Ülkemizdeki ağır ekonomik koşullar nedeniyle, yorulan, bunalan ve yıpranan gençlerimizin, barınma imkânını bile, zor buldukları yurtlarda, neler yaşadıklarını, bilmek zorundayız.
Eğer ortada, Gençlerimizin hayatını baskılayan, Özgürlüklerini kısıtlayan, Onlara düşük kaliteli ve sağlıksız beslenme koşullarını dayatan şartlar varsa, bunu öğrenmek zorundayız. 
Öğrencilerimizin yaşadığı barınma sorunu; onları, dernek ve vakıflara ait, özel yurtlara mecbur bırakırken, ve Enes’in acısı, hâlâ yüreğimizdeyken, KYK yurtlarının da, başıboş yönetimlerin eline bırakılmasına, göz yumamayız. O nedenle, Elmalılı Hamdi Yazır yurtlarında yaşanan olayların, araştırılması, soruşturulması ve gerçeklerin, bir an önce gün yüzüne çıkarılması için,
konunun takipçisi olacağız. Gençlerimizi çaresizliğe iten, karamsarlığa hapseden, yaşamaktan vazgeçiren sebeplerin peşini bırakmayacağız! Değerli dava arkadaşlarım; Hatırlarsınız, ben bu kürsüden, defalarca Sayın Erdoğan’ın vicdanına seslendim. “Her hafta çocuklarımız ölüyor, her hafta gençlerimiz ölüyor,  her hafta kadınlarımız ölüyor. Gel, iktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatından, kadın ölümlerini, genç ölümlerini silelim.” dedim. Ama belli ki, Sayın Erdoğan’ın vicdanı, kapsama alanı dışında ve kendisine ulaşılamıyor. Çünkü bu konuda, tek bir somut adım atmıyor. Çünkü kürsü şovları peşinde koşup, hâlâ üç maymunu oynuyor…" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.