Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu

Anayasa Değişikliği Teklifinin 12. Maddesi Kabul Edildi

TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden, anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Cumhurbaşkanına Meclis'i feshetme yetkisi veren 12. madde komisyonda kabul edildi.

TBMM Anayasa Komisyonu, AK Partili milletvekillerince verilen ve başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere toplandı.

12. madde üzerinden yapılan görüşmeler tamamlandı. Türkiye Büyük Millet Meclis’i ve Cumhurbaşkanı seçimlerini düzenleyen değişiklik ile; Türkiye Büyük Millet Meclis’i üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verilir. Başkanlık sistemi ile birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclis’i genel seçimleri ile cumhurbaşkanlığı seçimleri birlikte yapılacak. Cumhurbaşkanının seçimleri  yenilenmesine karar vermesi halinde; Türkiye Büyük Millet Meclis’i genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak. Cumhurbaşkanının ikinci döneminde, Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde,  Cumhurbaşkanı ikinci kez aday olabilecek. AK Partili milletvekillerinin verdiği değişiklik önergesi ile, seçimlerin birlikte yenilenmesine karar verilen Meclis’in ve Cumhurbaşkanının yetkileri bu organların, “seçilmesine kadar sürer” ifadeleri çıkarılarak, “ göreve başlayıncaya kadar sürer” olarak değiştirildi. Meclis ve cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl olarak değiştirildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.