Asgari Ücret Ağustos'ta Belli Olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, asgari ücretin 1.300 TL’nin altına düşmesinin önüne geçebilmek için Ağustos ayı içerisinde maliyet tablosunu yeniden değerlendirmek üzere Maliye Bakanlığı ile toplantı yapılmasının planlandığını açıkladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan soru önergesinde, “Vergi diliminden dolayı asgari ücretin azalmasının önüne geçilmesi için ne gibi önlemler alınmaktadır?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılı Ocak ayı itibarıyla asgari ücretin brüt 1.647 TL, net 1.300,99 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Ekim ayı itibarıyla bir üst gelir dilimine geçilmesinin söz konusu olabileceğine işaret eden Bakan Soylu, asgari ücretin 1.300 TL’nin altına düşmesinin önüne geçebilmek için Ağustos ayı içerisinde maliyet tablosunu yeniden değerlendirmek üzere Maliye Bakanlığı ile toplantı yapılmasının planlandığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.