Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

"Avrupa’nın Siyaseti De Artık Türkiye’den Belirleniyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya ve Hollanda’da yaşayanların büyük kesiminin Türkiye dostu olduğunu ifade ederek, “Ama yöneticiler, seçim olacak, fazla oy almak için oturuyorlar, yatıyorlar, kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmayınca işleri rast gitmiyor. Yahu bu Türkiye ne kadar büyük memleketmiş. Avrupa’nın siyaseti de artık Türkiye’den belirleniyor” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, Ardahan’da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Türkiye’de son 14 yılda yapılan eğitim ve sağlık hizmetlerine ilişkin konuşan Yıldırım, Ardahan’da 10 yılda 4 milyon ders kitabı dağıtıldığını belirterek, “Artık hiçbir vatandaşımız hastane kapılarından geri gelmiyor. Sosyal güvencesi olmayana da devlet sahip oluyor” dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında özetle şunları ifade etti:

“Biz hizmet üretiriz, eser üretiriz, şehirlerimizi imar ederiz. Derdin devası biziz ama birileri de sadece laf üretir, dedikodu üretir, yalan yanlış bilgilerle kafaları ütüler hiçbir zaman laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan iktidar olduk.  Bunların Ardahan’da dikili ağacı yok ancak hizmetleri engellemek için ellerinden geleni yaparlar, yaptılar. Var olan projeleri yavaşlatmak, durdurmak için denemedikleri yol bırakmıyorlar. Ne zaman iktidara ortak oldularsa muhakkak Türkiye yoksulluk yaşamış. Türkiye sanayağ kuyruklarını, tüp kuyruklarını bunların zamanında gördü. Türkiye bunların döneminde meteliğe kurşun attı. Şimdi de memleketin yükselişini durdurmak için hayır diye yollara düştüler. Hayırdan hayır gelmez, evette bereket vardır.

Darbelere, vesayete, kumpaslara bunlar kapıyı kapatamadı. Sadece AK Parti yaptı diye 15 yıllık kazanım bir anda yok olsuna razılar. Hayır diyerek teröre zemin hazırlıyorlar. Vakti zamanında memleketi yönetemeyenler şimdi Türkiye’nin geleceği hakkında ahkam kesiyorlar. Bunlar bir belediyeye bile sahip çıkamadılar, ülkenin geleceğine mi karar verecekler?

Avrupa’da bazı ülkeler, CHP hayırcı ekibiyle aynı şarkıyı söylüyor, aynı dili konuşuyor.  Almanya, Hollanda yöneticilerini buradan kınıyorum. Aslında Almanya’da, Hollanda’da yaşayan milyonlarca kardeşimiz, yıllardan beri o ülkelerin ekonomilerine katkı sağlıyor, onların refahına katkı sağlıyor. Almanya olsun, Hollanda olsun, orada yaşayanların büyük kesimi Türkiye’nin dostu. Ama yöneticiler, seçim olacak, fazla oy almak için oturuyorlar, yatıyorlar, kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmayınca işleri rast gitmiyor. Yahu bu Türkiye ne kadar büyük memleketmiş. Avrupa’nın siyaseti de artık Türkiye’den belirleniyor. Bilsinler ki bunlar bizi kutlu yoldan döndüremezler.”

15 yılda Ardahan’a 5 milyar yatırım yaptıklarını belirten Başbakan Yıldırım, Ardahan-Türkgözü arasına Ilgar Tünelinin yapılacağını ifade etti. Ardahanın ekonomisinin büyümesi için büyük önem taşıyan Sahara Tüneli’nin de yapılacağını kaydeden Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars demiryoluna Ardahan’ın da dahil edilip bağlantı yapılacağını belirtti. Beşikkaya ve Burmadere barajları yatırım programına alındığını ifade eden Yıldırım, Ardahan’ın mera hayvancılığı için merkez haline getirileceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.