Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır konya bodrum zam ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

"Avrupa’yı Uyarıyorum, İç İşimize Karışmayın"

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan halkoylaması konusunda,  “Avrupa’yı uyarıyorum. İç işimize karışmayın, kendi işinize bakın. Herkes yerini yurdunu bilsin. PKK’ya eylem yaptırmak size mi düştü? FETÖ'cülere kol kanat germek size mi düştü?” dedi.

Başbakan Yıldırım, Karaman’da düzenlenen mitingle halka hitap etti. Yeni anayasada işin sahibinin millet olacağını ifade eden Yıldırım, “Yeni anayasa ile milletin iradesine ortak olmaya çalışanlar, Gezi olaylarını planlayanlar, 15 Temmuz'u planlayanlar, 17-25 Aralık'ı planlayanlar artık miadını doldurdu, tarih çöplüğünde yerlerini alıyorlar” şeklinde konuştu. Yıldırım, şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu buna karşı çıkıyor, çünkü Kılıçdaroğlu’nun çalışarak iş başına gelme gibi bir hedefi yok. 27 Nisan'ı, 12 Eylül'ü planlayanlar miadını dolduruyor. Devlet içindeki paralel yapılanmalar, çeteleşmeler sona erecek. Yeni anayasa ile medya plazalarında hükümetler kurma, hükümetler yıkma dönemi sona erecek. Manşetlerin söylediği değil, milletin söylediği olacak.

İstiyorlar ki, bütün bu olumsuzluklara rağmen 82 model anayasayla yola devam edelim. Pamuklara sarıp sarmalansın, kimse bu anayasaya dokunmasın. Çünkü bu anayasa milli iradeyi engellemek için iyi bir araç. İşine geldiği zaman 367 icadı çıkarıyorlar, vesayet odaklarını piyasaya sürüyorlar, hatırlayın. Bu anayasayla mahkemelere koşup büyük projeleri engelliyorlar. Manşetlerle hükümetler düşmeyecek, milletvekili transferiyle siyasetle oynanmayacak. Güvenoyunu vekilleri değil aslı verecek. CHP ve HDP’nin uykuları kaçıyor. İki partinin de söylemlerine bakın, birbiriyle aynı. Bu yüzden ikizler diyoruz.”

-"UYARIYORUM, İÇ İŞLERİMİZE KARIŞMAYIN"-

Dün itibarıyla yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy kullanma işleminin başladığını belirten Başbakan Yıldırım, “Milyonlarca gurbette yaşayan vatandaşlarımızın kalbi, kulağı Türkiye'de ve kalpleri Türkiye sevdası ile atıyor. Sandığa gittiler, oylarını verdiler. Özellikle Karamanlılar, Avrupa ülkelerinin Türkiye'de yapılacak 16 Nisan’daki halk oylamasına nasıl dahil olduklarını takip ediyorsunuz. Sabrımız taşmasın, cevabınızı 16 Nisan'a saklayın. Türkiye demokratikleşme yolunda mesafeler kat ettikçe Avrupa'nın bazı ülkelerinde maalesef ırkçı söylemler gün geçtikçe artmaya başladı, Erdoğan düşmanlığı moda oldu.  Terör örgütlerinin, PKK'nın, FETO’nun adamları 'hayır' propagandası yapıyor. 'Hayır, hayır' diye sokak sokak dolaşıyor. Bölücü örgütün posterlerini taşıyor ama 'evet' demek yasaklanıyor. Bunun adı düpedüz ırkçılıktır. Bizim Türkiye olarak hiçbir ülkeyle alıp veremediğimiz yok. Türkiye bütün meselelere sükunetle yaklaşırken inatla kriz çıkarmaya çalışanlara bu millet eyvallah etmez. 54 yıldır Türkiye’yi Avrupa Birliği oyalıyor. Üye olacak diye. Türkiye’nin iç meselesi olan bu halkoylaması konusunda Avrupa’yı uyarıyorum. İç işimize karışmayın, kendi işinize bakın. Herkes yerini yurdunu bilsin. PKK’ya eylem yaptırmak size mi düştü? FETÖ'cülere kol kanat germek size mi düştü?” şeklinde konuştu.

-KARAMAN’DA 2050’YE KADAR SU SIKINTISI YOK-

Başbakan Yıldırım, 14 yılda Karaman’a 11 milyar yatırım yaptıklarını söyledi. Karaman-Konya arasında hızlı trenin bu sene bitirileceğini, Ulukışla ve Mersin’e hızlı tren çalışmaları başladığını ifade eden Yıldırım, yapılan 13 barajla Karaman’ın 2050 yılına kadar içme suyu derdinin sona erdiğini kaydetti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.