Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu

Bahçeli: Gerekirse En Ön Safta Afrin’e Giderim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Eğer, yeri gelirse ben de bir Bozkurt gibi, en ön safta Afrin’e gider, gerekirse, ihtiyaç hâsıl olursa bu vatana, bu millete taşıdığım canı seve seve feda ve hediye ederim. Bu da millete bir Devlet sözüdür” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, 18. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekâtı’nın “milli güvenliği temin ve tahkim” için planlandığını belirtti. Bahçeli, harekâtın Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru müdafaa hakkının gereği olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu Afrin’e adım adım yaklaşmaktadır. Afrin’in çevresi kanlı niyet ve hedeflerden arındırılmaktadır. Bugüne kadar PYD/PKK işgalindeki pek çok yer kurtarılmıştır.

Terör örgütü PYD/PKK’nın barınak, sığınak, silah, araç ve gereçleri peş peşe icra edilen hava akınlarıyla, karadan yapılan eşzamanlı top atışlarıyla imha edilmektedir. Bu süreçte kahraman Mehmetçik masum sivil halkın zarar görmemesi için büyük bir dikkat ve hassasiyet göstermektedir. Türkiye terörle mücadele etmektedir. Ve davamız haklıdır. Son silahlı hain ele geçirilesiye kadar bu mücadele durmayacak, tavsamayacaktır.

“PKK İLE PYD ARASINDAKİ BAĞ VE BAĞLANTI BİR KEZ DAHA ALENİLEŞMİŞTİR”

Ele geçirilen bazı dağ ve yerleşim yerlerinde teröristler tarafından inşa edilen beton koruganlar, hendekler, tüneller ve atış mazgallarına sahip kuleler hiç kimsenin gözünden kaçmamıştır. Bebek katili Öcalan’ın resmedildiği paçavraların oraya buraya asılması da bir başka dikkat çekici husustur. PKK ile PYD arasındaki bağ ve bağlantı bir kez daha alenileşmiştir.

Demek ki PYD/PKK terör örgütü tıpkı Sur’da olduğu gibi, tıpkı Nusaybin’de görüldüğü gibi, aynısıyla Cizre’de yaşandığı gibi, çukur kazarak, tünel açarak, barikat dikerek terör eylemleri ve kanlı provokasyonlar için hazırlık ve prova yapmıştır. Karşımızdaki tablonun başka bir izah ve ifade tarzı yoktur.”

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında alınan şehit haberlerinin Türk milletini büyük bir üzüntüye sevk ettiğini belirten Bahçeli “Kahramanlar vatan için, millet için toprağa düşmektedir. Her birisinin ayrı bir hikâyesi, her birinin ayrı bir yeri vardır ve milli gönüllere emanettir. Bayrak şehitler sayesinde dalgalanmaktadır” dedi.

“SAVAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR DİYEREK VATANA İHANET SUÇU İŞLEDİLER”

CHP’nin “PYD’yi temize çıkarma, aklama arayışında” olduğunu iddia eden MHP lideri Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik de sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, şöyle konuştu:

“Tabipler Birliği isimli PYD/PKK paravan örgütü, savaş bir halk sağlığı sorunudur derken vatana ihanet suçu işlemiştir. Bunun düşünce ve ifade hürriyetiyle bir alaka ve ilgisi yoktur. Zulme karşı tarafsız kalmak bile namussuzluktur. PYD/PKK’lıların derdine düşen alçaklar, suçsuz günahsız insanlarımıza ateş açan rezillere en ufak tepki, en küçük itiraz göstermemişlerdir. Halka ölüm saçılıyor, sorun olmuyor; teröristler cezalandırılıyor, halk sağlığı sorununa işaret ediliyor.

“YA YASAL DÜZENLEME YAPILMALI YA DA KAPISINA KİLİT ASILMALI”

Tabipler Birliği Türk düşmanıdır, hekimlerin utancı, hekimliğin yüz karasıdır. Ve de derhal, çok acil, çok seri şekilde hakkında hukuki ve yasal düzenleme yapılmalı ya da kapısına kilit asılmalıdır. Hem doktorum diyecekler, hem de katillerin safına girip sağlıktan bahsedecekler.

“AFRİN’DE ANKARA’NIN NAMUSU MÜDAFAA EDİLMEKTEDİR”

Türkiye vatanını savunmaktadır. Bu savunma gevşerse, bu savunma zedelenirse, biliniz ki, vatan kaybımız mukadderdir. Afrin temizlenmezse, Kilis hedef, Hatay namlunun ucundadır. Afrin’de, Ankara’nın namusu müdafaa edilmektedir.”

“FRANSA İŞGALCİLİK KONUSUNDA FAİL ARIYORSA, KENDİSİNE BAKSIN”

Bahçeli, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sert eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:

“Fransa Cumhurbaşkanı 31 Ocak’ta, Zeytin Dalı Harekatı’nın bir işgale dönmesi durumunda, kendileri için büyük bir sorun oluşturacağını ileri sürmüştür. Türk milleti ile işgal kelimesi hiçbir zaman örtüşmemiştir. Fransa bize ne anlatmaktadır? Neyi ima, ihsas ve ifade etmektedir? Fransa işgal ve işgalcilik konusunda fail arıyorsa, yalnızca kendisine bakması, kendi geçmişini yoklaması yetecek, hatta fazla bile gelecektir. Türkiye, Suriye’nin Kuzeybatısındaki Afrin’de işgalci değildir. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıdır, riayet etmektedir.”

TANK SALDIRISI

Afrin’in Şeyh Horoz bölgesindeki tank saldırısını hatırlatan Bahçeli, “YPG’li teröristlerin ateşlediği güdümlü tanksavar bir tankımıza isabet etmiş, sonuç itibariyle beş kahramanımız şehit düşmüştü. Peki, bu füzeyi teröristlere veren hangi ülkedir? Füzeyi fırlatan kadar, füzeyi temin eden ülkenin de dökülen şehit kanlarında, Türkiye’ye yönelik hain eylemlerde dahli ve payı yok mudur? PKK/PYD’ye silah ve mühimmat sağlayan, ülkemizin bu kadar tepki ve eleştirilerine rağmen en küçük ıslah ve terbiye hali göstermeyen ABD ve diğer dost görünümlü ülkeler muhasım odak seviyesine inmişlerdir. Terör örgütlerine verilen her silah Türk milletine doğrultulmuştur” diye konuştu.

“AFRİN YA YIKILMALI YA DA TERÖRİSTLER ATEŞE VERİLMELİDİR”

Bahçeli, Afrin’in ilçe merkezine öncelikle, burayı bilen ve tanıyan Özgür Suriye Ordusu unsurlarının girmesi gerektiğini ifade ederek, “Çevre emniyetini de tecrübeli ve şehir içi mücadelede uzmanlaşmış askerlerimiz sağlamalıdır. PKK/PYD, Afrin’in her yerine muhtemeldir ki bomba düzeneği yerleştirmiştir. Bu haliyle Afrin ya yıkılmalı, ya da teröristler ateşe verilmelidir” dedi.

BOZKURT İŞARETİ TARTIŞMALARI

Bahçeli, Zeytin Dalı Harekâtı boyunca, askerlerin askeri sevkiyat esnasında “doğal bir iradeyle” yaptıkları bozkurt işaretinin yazılı ve görsel medyaya yansıdığını ve birilerinin durumdan rahatsız olduğunu belirtti. Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bozkurt işareti yapan yiğitleri gazetede okuyup televizyonda görünce felç geçiren, adeta komaya giren askeri veya siyasi malum çevreler neden korkmuşlardır? Şayet vatan ve millet müdafaasına Bozkurt işareti yapan kahramanlardan başka gidecek varsa buyursun gitsin, ellerini tutan yok, önlerine geçen yok. Bozkurt işaretini görür görmez sırtı kedi gibi kabaranlar, kırmızı görmüş boğa gibi köpürenler sözüm sizedir; hadi teröristlerin üzerine korkusuzca gidin de görelim, size bile alkış tutalım.

“DENSİZ VE BEREKETSİZ ESKİ MİLLETVEKİLİ…”

Kızılelma’yı şirk gören kripto münkirin karalaması çok yeniyken, bir başka densiz ve bereketsiz eski milletvekili Bozkurt işaretinin İslam’ın ruhuna aykırı olduğunu şuursuzca dile getirmiştir. Türk milleti ne çekmişse, işte bu kimliksiz, kişiliksiz, köşesiz Türk hasmı zihniyetlerden çekmiştir. Ruhsuzlar ne bilsin Türk ve İslam’ın ruhunu? Köksüzler ne bilsin Türk’ün Bozkurt duruşunu?

“HAREKATA DÂHİL OLACAK YÜZ BİNLERCE BOZKURT HAZIR BEKLEMEKTE”

Bilinsin ki, Zeytin Dalı Harekatı’na Bozkurt işareti yapa yapa dâhil olacak, fedakarlıkta sınır tanımayacak yüz binlerce Bozkurt hazır beklemektedir. Türkiye tesadüfen bulunmamış, harita üzerinde kurulmamıştır. Bu topraklara rastgele vatan denmemiş, sınırlar icazetle çizilmemiştir.

Eğer, yeri gelirse ben de bir Bozkurt gibi, en ön safta Afrin’e gider, gerekirse, ihtiyaç hâsıl olursa bu vatana, bu millete taşıdığım canı seve seve feda ve hediye ederim. Bu da millete bir Devlet sözüdür.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.