Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina burgan bank

Bahçeli ''Kurultay Yapılmayacaktır'' Dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahkemenin verdiği kurultay kararına ilişkin, “Olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır. Olağan büyük kurultay takviminin işlemesini beklemek yerine telaşla olağanüstü kurultay talep edilmesinde samimiyet ve iyi niyet arayamayız” açıklamasında bulundu.

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Siyasete hakim olmasını ümit ettikleri nezaket ve zarafet yerine, “kaba” ve “yaralayıcı” suçlamaların belirgin ve etkin hale geldiğini dile getiren Bahçeli, “14 yıldır siyasi ahlak ve seviye diptedir. Türkiye’nin ortak çıkarlarını gözetmekten aciz,  Türk milletinin özlem ve beklentilerine tercüman olmaktan habersiz siyaset esnafı huzursuzluğu daha da derinleştirmektedir. İşbirliği ve uzlaşma kanalları tıkanmış, gelişme ve kalkınma dinamikleri fos çıkmıştır. Halbuki insanımız gerilimden yorulmuştur. Cepheleşmenin acı faturası her seferinde vatandaşlarımıza çıkmıştır” dedi.

 

“HÜKÜMET MUTLAKA AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMALIDIR”

Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü’nün, TSK’nın temel saldırı silahı olarak tasarlanan milli piyade silahlarının çizim ve tüm üretim planlarını yabancı bir firmaya satarken suçüstü yakalanmasını anımsatan Bahçeli, “Bu vatan haini milli sırları kişisel menfaate dönüştürmeye cüret ve cesaret edecek kadar gözünü karartmıştır. Kırıkkale Silah Fabrikası’nı şaibe altında bırakan söz konusu hainliğin başka ayak ve işbirlikçilerinin olup olmadığını, Türkiye’nin milli güvenliğine zarar verecek benzeri ihanetlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini hükümet mutlaka açıklığa kavuşturmalıdır” diye konuştu.

 

 

“TAM BİR SKANDAL''

Yaklaşık 50 milyon vatandaşa ait kimlik bilgilerinin internete sızmasına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yaklaşık 50 milyon vatandaşa ait temel kimlik ve adres bilgilerini içeren bir veri tabanı Romanya kökenli bir siteye yüklenmiş ve buradan da dünyanın dört bir yanına dağıtılmıştır. Bu sonuç tam bir skandal, tam bir iflas halidir. Vatandaşlarımızın mahremi sayılabilecek kimlik ve adres bilgilerine bilgisayar korsanları nasıl ulaşabilmiş, siber güvenlik duvarlarına ne olmuştur? Dile kolay, sayıları 50 milyona yaklaşan vatandaşımızın kişisel kimlik bilgileri hangi amaçla elde edilmiş, kimlerin eline geçmiştir? Hükümetin eften püften açıklamalarla konuyu basite indirgemesi bir defa sorumsuzluk örneğidir. Türkiye’nin kozmik şifrelerinin çözülmesi neyse, vatandaşlarımızın kimlik bilgilerinin karanlık çevrelerin kontrolüne geçmesi aynı şeydir. Sızdırılan veri tabanında; 2011 Milletvekilliği Genel Seçimi öncesinde seçmen sıfatı kazanmış 46 milyon 611 bin 709 vatandaşımızın TC kimlik numaraları, kişisel bilgileri ve Mernis’e kayıtlı adresleri vardır.”

 

“AKP HÜKÜMETİNİN RUHU BİLE DUYMAMIŞ DUYSA BİLE ÖNÜNE GEÇEMEMİŞTİR”

“Türkiye bir grup bilgisayar korsanının, üç beş suç örgütünün eline avucuna düşmeyecek kadar onurlu ve güçlü bir devlettir” ifadesini kullanan Bahçeli, “Şayet kişisel verilerin çalınmasında yabancı ülke ve istihbarat teşkilatlarının parmağı varsa bu da süratle aydınlatılmalı, gerçekler milletimizle paylaşılmalıdır. Böyle bir devlet idaresi nerede görülmüştür? Türk milletinin özeline kast etmek kimin haddi, kimlerin harcıdır? AKP hükümetinin, milletimizin kimliği aşırılırken ruhu bile duymamış, duysa bile önüne geçememiştir. Kimliksizler için kimliğin bir önemi olmayabilir. Kimliğini kaybetmişler için kimlik bilgilerinin çalınması önemsiz bir ayrıntı olarak da görülebilir. Fakat Türk milletinin milli kimliği, tüm vatandaşlarımızın her birini özel kılan şahsi bir kimliği vardır ve bunlara da el uzatanın eli kırılmalı, göz koyanın cezası verilmelidir” diye konuştu.

 

“ORANLARDA DEĞİL GÖNÜLLERDEYİZ”

MHP’nin, “ayak oyunlarına, sinsi operasyonlara, ahlaksız tuzaklara hazırlıklı” olduğunu ve 47 yıllık birikimiyle her “musibeti” savacak cesarette olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Türkiye’nin üzerinde hesap ve hevesleri olan mihrakların bizimle karşı karşıya gelmesi, bize şaşı bakması normaldir, beklenmelidir. Türk milletinin varlığına ve birliğine kin ve nefret duyanların Milliyetçi Hareket Partisi’yle ters düşmesi de olağandır, aksi takdirde bizden şüphe duyulmalıdır. Her zaman söyledim, yine söylüyorum: Biz oranlarda değil gönüllerdeyiz, rakamlarda değil kalplerdeyiz, yüzdelerde değil Türklüğün yüz akıyız” dedi.

 

 

MHP'Yİ PASİF HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

1 Kasım’dan sonra fırsatı ganimete çevirmeye kalkışan isimlerin MHP’yi “içten kemirmenin” arayışına kapıldığını belirten Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Neymiş, her şeye hayır demişiz, iktidarı elimizin tersiyle itmişiz. Neymiş, milletvekili sayımız 80’den 40’a inmiş. Neymiş, paradigma değişmeli, büyük kurultay toplanmalıymış. Neymiş, MHP’de yönetim değişirse iktidar yakınmış. Milletvekili adayı olmayan veya olsa bile seçilemeyen ya da milletvekili olup da sorumluluktan kaçan kim varsa birden bire aynı mevzide toplanmışlardır. Bunların hepsi değişim korosunda buluşmuşlardır. Bu sırada imza toplama furyası başlatılmış, partimiz ve dava arkadaşlarımız aylarca meşgul edilmiştir. Samimiyetle ifade ediyorum, Tüzük Kurultayı için imza veren her kardeşim benim için değerlidir. Anlamadığım, asla da anlamayacağım ön plandaki çığırtkanlar, MHP’yi bir plan çerçevesinde etkisizleştirmek, bağımlı ve pasif hale getirmek isteyenlerdir.”

 

MUHALİFLERE PARALELCİ İMASI

“Bu ucubeler, MHP’yi defalarca sırttan hançerleyen, başka kapılarda gezip de hak iddia edenler nereye gitmiştir?” diye soran Bahçeli, “Saraya 25 bin kişiyle yürüme iddiasında bulunanlar, düne kadar partimizin başarısı için kılını dahi kıpırdatmayanlar dilini mi yutmuştur? Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yoktur. Bizim Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in ülkü ve hissiyatını yürekten sahiplenmeyenlere teslim edeceğimiz bir bayrak da yoktur. Eğer istenen büyük kurultay ise, bu yılın Ocak ayında Merkez Yönetim Kurulumuzun kararıyla belirlenen 18 Mart 2018 tarihini herkes sabırla beklemelidir. Bir iddiası olan, ben daha iyi yaparım diyen, kendine güvenen ve inanan kim varsa 18 Mart 2018’de demokrasinin imkanlarından istifade ederek iradenin sahibi Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in karşısına çıkabilecektir. Bu süreçte şartları taşıyan her Ülkücü aday olma hakkına sahiptir. Buna diyeceğim bir şey yoktur. Bunun dışında olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır. Olağan büyük kurultay takviminin işlemesini beklemek yerine telaşla olağanüstü kurultay talep edilmesinde samimiyet ve iyi niyet arayamayız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.