Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı sıla

Bakan Arslan: ''Kahraman Kazan'da Millet Vardı''

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, darbe girişiminde 9 şehit, 92 gazi veren Kazan’dan övgüyle bahsetti. Işık, Kazan’ın 15 Temmuz gecesi demokrasi destanına imza attığını Kazanlıların kahramanca direndiğini söylerken, Arslan ise, “Allah’a şükür, bu kadar hain varken kahraman Kazan’da millet vardı” dedi.
 
Türkiye’de üretilen ve uluslararası alanda sertifikalandırılan ilk sivil imalat olan Hürkuş Eğitim Uçağı’na Tip Sertifikası teslimi verilmesi dolayısıyla, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’nin (TUSAŞ) Kazan Tesisleri'nde tören düzenlendi. 

Törene, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, TÜRKSAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin de katıldı.

Bakan Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz’da FETÖ içimize sızmış hainleriyle birlikte darbe girişiminde bulundu. Allah’a şükür, bu kadar hain varken kahraman Kazan’da millet vardı. Allah’a şükürler olsun ki silahlı kuvvetlerimiz ‘bu hainleri içimizden temizleyeceğim ben peygamber ocağıyım, peygamber ocağı olmaya devam edeceğim’ dedi. 15 Temmuz gecesi yaşananlar bizi ne kadar üzdüyse bir o kadar sevindirdi. Geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Biz her ortamda gençlerin apolitik yetiştiğini sanmıştık. Gençlerin genlerinin milli şuurdan oluşan ecdadın torunları olduklarını unutmuştuk. O minicik yüreklerinde iman dolu bir gazi olmaya giden şehit olmaya giden bir yürek taşıdıklarını gösterdiler.” 


Tamamen Yerli


5 bin 500 parçadan oluşan uçağa ait tüm mühendislik hesaplarının Türk mühendisleri tarafından yapıldığı belirtildi. Hürkuş’un sertifikasyon sürecinde, 500 saatin üstünde uçuş testi yapıldığı ifade edildi. Sertifika tesliminin ardından, Hürkuş ile uçuş gösterisi
yapıldı.                                                                                                                                                                                                               

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.