Öne Çıkanlar ırak pkk fetö TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Indie rock Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ICBC) Asena Iveco

Bakan Müezzinoğlu’ndan Emekliler Günü Mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı.
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün de emekli olduğu gün olan 30 Haziran Günü için, Bakan Müezzinoğlu’nun yayınladığı mesajda şunlar kaydedildi:
 
“Hayatlarının en verimli dönemlerinde devletimize ve milletimize hizmet ederek emekliliği hak etmiş değerli emeklilerimizin Dünya Emekliler Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Bizler sosyal devlet ilkesine bağlı yönetim anlayışımızla emeklilerimizin emeklilik döneminde müreffeh bir hayat sürmelerinin en büyük destekçisiyiz ve sağlıklı, huzurlu, refah düzeyi yüksek bir emeklilik hayatı geçirmeleri için verdiğimiz hizmetin ne denli önemli olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in emekli olduğu gün olan 30 Haziran gününü, Kurumumuzun asli görevlerinden olan ve büyük önem atfettiğimiz emeklilik hizmetleri çerçevesinde ‘Emeklilerimiz için ne yaptık, daha iyisini nasıl yapabiliriz?’ sorusunu değerlendirdiğimiz bir gün olarak görüyoruz”.
 
“12 Milyona Yaklaşan Emeklimiz İçin Her Türlü İmkânı Seferber Ederek İyileştirici Düzenlemeler Yapmaya Devam Ediyoruz”
 
Bakan Müezzinoğlu mesajının devamında emekliler için yapılan çalışmalardan bahsederken, şu ifadeleri kullandı:
 
“Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde; son 15 yılda emeklilerimizin en düşük emekli maaşlarına yüzde 400’e varan zamlar yaparak ekonomik ihtiyaçların azaltılmasını ve giderilmesini sağladık. Emeklilerimizin enflasyona yenik düşmelerinin önüne geçtik. Uzun zamandır üzerinde çalışılan banka promosyonu için imzalanan protokoller neticesinde her bir emeklimize 300 ila 450 TL arasında değişen meblağda promosyon ödemesi yapılmasını sağladık. Memur emeklilerimiz için ikramiye ödemelerindeki 30 yıl sınırı kaldırılarak, bugüne kadar yaklaşık 220 bin emeklimize 1 Milyar 100 Bin TL ikramiye farkı ödedik. Bayramlarda emeklilerimizin maddi sıkıntı yaşamamaları ve huzurlu bir bayram geçirmeleri adına maaşları bayram öncesinde hesaplarına yatırdık. Ülkemizde bankacılık hizmeti vermekte olan kuruluşların neredeyse tümüyle anlaşmalar yaparak, emeklilerimize istedikleri bankadan ve şubeden maaş alma hakki getirdik. Böylece emeklilerimiz için, banka kuyruklarında bekleme eziyetine son verdik. Bugün olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kalkınmasında çok büyük katkıları olan emeklilerimiz için gerekli her türlü iyileştirici düzenlemeyi yaparak, çalışma hayatlarında verdikleri emeğin meyvelerini en iyi şekilde almaları ve emeklilik hayatlarını huzur içinde geçirmeleri adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”.

Mesajının sonunda bütün emeklilerin, Emekliler Günü’nü kutlayan Bakan, hepsine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.