Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Kovid19 ANTALYA istanbul Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Bakan Sarıeroğlu: “Kayıt Dışı İşçi Cezası 1 Milyar 183 Milyon TL”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 3 yılda kayıt dışı işçi çalıştırma gibi konularda iş yerlerine 1 milyar 183 milyon 301 bin 707 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Milletvekillerinin soru önergelerini yanıtlayan Bakan Sarıeroğlu, kayıt dışı işçi çalıştırma ihtimali yüksek olan işyerlerinin belirlenmesi için risk analizi çalışması yapıldığını, riskli görülen işyerlerinde denetim ile birlikte rehberlik çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti.
Sarıeroğlu, 2014 Ocak-2017 Haziran döneminde kayıt dışı işçi çalıştırma gibi konularda resen idari para cezası uygulanan işyeri sayısının 197 bin 511 toplam idari para ceza tutarının 1 milyar 183 milyon 301 bin 707 TL olduğunu açıkladı.
Bakan Sarıeroğlu, kayıt dışı istihdamla mücadele servislerince yapılan sigortalılık kontrollerinde 2008 yılı Ekim ayı ile 2017 Nisan ayı arasında 2 milyon 268 bin 132 kişinin kayıt altına alındığını ve ilgili kişiler hakkında idari para cezası uygulandığını belirtti
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.