Öne Çıkanlar TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Indie rock ICBC) ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Irak Kuzeyindeki Gara Bölgesinde 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi Instagramdan Yeni Canlı Yayın Özellikleri IKEA Haberleri Irmak Okulları ING Bank Haberleri CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Haberleri

Bakan Tüfenkci: "15 Temmuz'a "Mizansen" İması Alman İstihbaratı Argümanı Gibi"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz'a "mizansen" demenin Alman istihbaratı argümanına benzediğini bildirdi. Tüfenkci “Biz tarihimizde düşmanı denize döktüğümüzde sevindik. Evet oyu verenler hangi düşman, hangi ülkenin vatandaşı? Dolayısı ile böyle bir siyasetin yapılması gerçekten büyük bir talihsizlik, eğer sehven yapılmışsa talihsizlik yoksa büyük bir hıyanet demektir bu” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’da katıldığı bir televizyon programında referanduma ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tüfenkci, referandumun Türkiye’nin istikametini ve gidişatını belirleyeceğini vurgulayarak, “Bundan sonra millet mi hakim olacak yoksa vesayet odakları ve darbeci kültür mü, provokasyonlar ve manipülasyonlar bundan sonra devam edecek mi yoksa istikrar mı gerçekleşecek? Kararı millet verecek ve kendi geleceğini oylayacak” değerlendirmesinde bulundu. Sahadaki havanın gayet olumlu olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, “Muhalefetin yalanlarıyla zihinleri bulanan vatandaşlarımıza, anayasa değişikliğinin içeriğini anlattığımızda 'evet' oranlarının arttığını görüyoruz” dedi.

Bir muhalefet milletvekilinin “evet” oyu verenleri denize dökeceğiz” söylemine değinen Bakan Tüfenkci, “Bu doğru bir yaklaşım değil. Biz her zaman şunu ifade ediyoruz. Evet diyen de hayır diyen de bu ülkenin vatandaşı. Dolayısı ile bölerek, ayrıştırarak, ötekileştirerek değil birleştirerek bu süreci tamamlamamız lazım. Türkiye’nin bu referandumdan ayrılarak değil birliğini ve beraberliğini pekiştirerek çıkması lazım. Biz tarihimizde düşmanı denize döktüğümüzde sevindik. Evet oyu verenler hangi düşman, hangi ülkenin vatandaşı? Dolayısı ile böyle bir siyasetin yapılması gerçekten büyük bir talihsizlik, eğer sehven yapılmışsa talihsizlik yoksa büyük bir hıyanet demektir bu. Bu noktada siyaset yapanların toplumu bölmesi değil, birleştirmesi gerekir” diye konuştu. Hayır cephesinin toplumun zihnini bulandırmaya çalıştığını dile getiren Bakan Tüfenkci, zihnin arka planında dost veya düşman algısı olduğu için, AK Partiden gelen her şeyi reddettiklerini söyledi.

Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz’un başarılı olması durumunda ülkenin bölünmüş olacağını ifade ederek, “Şimdi bakıyoruz, 15 Temmuz’un bile mizansen olduğunu ima eder açıklamalarda bulunuyorlar. Kendileri yaşadıkları, vatandaşın neler yaşadığını bire bir gördükleri halde böyle imalarda bulunuyorlar. Tıpkı Alman istihbaratının Türkiye ile yaşadıkları gerginlikte uydurdukları argümanlar gibi. Bunlar da uydurma argümanlar yaratıyorlar. Terör örgütünün argümanlarını kullanmaya başlarsanız sizin bu kampanyada ne murat ettiğinizi millete havale etmek gerekir” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbe girişiminin siyasi ayağının iktidar partisi içerisinde  olduğuna dair açıklamalarına ilişkin olarak Bakan Tüfenkci, “Kendisini hiçbir delili olmayan hezeyanlarla işi sulandırmanın gayreti içerisinde görüyoruz. FETÖ’nün değirmenine su taşımakla meşgul, onun için kendisini milletin vicdanına havale ediyoruz” dedi.

Mayıs’tan itibaren enflasyon oranlarının düşeceğine işaret eden Bakan Tüfenkci, referandum sürecinde bile ekonominin toparlanmaya başladığını, evet ile birlikte yatırımların ve ihracatın artacağını söyledi. Bakan Tüfenkci, 2016’da yüzde 2,9’luk büyüme oranının 2017 yılı için orta vadeli programda yer alan yüzde 4,5’un da üzerine çıkacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.