Öne Çıkanlar ırak fetö pkk TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Indie rock ICBC) Asena ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Şükrü Çin

Bakan Tüfenkci: Doğa Dostu Poşetler İncelemeye Alındı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, alışveriş poşetlerindeki “doğa dostu poşet, doğada yüzde 100 çözünür” ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı yönünde başvurular olduğunu belirterek, söz konusu ifadelerin Reklam Kurulu Başkanlığı’nca incelemeye alındığını ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, son zamanlarda bazı tanınmış markaların alışveriş poşetlerinde “doğa dostu poşet, doğada yüzde 100 çözünür, biyobozunur, oxobozunur, hidro biyobozunur” şeklinde yer alan ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ve çevreye zarar verdiği yönünde pek çok başvurunun Bakanlığa ulaştığı bildirdi. Bakan Tüfenkci,  söz konusu ifadelerin Reklam Kurulu Başkanlığı’nca incelemeye alındığını, konuyla ilgili olarak teknik araştırmaların devam ettiğini açıkladı. Tüfenkci, incelemeler sonucunda bu poşetlerin üzerindeki iddiaların ispatlanamaması ve söz konusu poşetlerin çevreye zararlı olduklarının tespit edilmesi halinde ise anılan ifadelerin tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı olduğu gerekçesiyle 6502 sayılı Tüketicin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Bakanlık Reklam Kurulu Başkanlığı tarafından gerekli idari yaptırımların tesis edileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.