Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Cumhur İttifakı spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Sosyal Medya Detoksu Indie rock Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan

Bakan Tüfenkci: Hatay Cilvegözü Sınır Kapısında Kısıtlamalar Var

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci TESK’in ADAPTESK Projesi kapanış töreninde,“Hatay Cİlvegözü Sınır Kapısında kısıtlamalar var” dedi.
 
Basın mensuplarının Güney kapılarının güvenlik önlemleriyle ilgili olarak İhlib’e ilişkin önlemler söz konusu olacak mı? ” sorusu üzerine Tüfenkçi şu ifadelerde bulundu:

“Suriye kapılarımızdan biri olan, Hatay Cilvegözü karş kapısı bizimde terörist grup olarak kabul ettiğimiz bir grubun eline geçtiği için o grubun hakimiyeti sona erene kadar veya en azından zayıflayana kadar gıda maddeleri ve insani yardım dışındaki maddelerin ihracatında ve gidişi noktasında bir yavaşlatma var. Zaten Suriye’den bizim ithalatımız bulunmamakta, ihracat yapıyoruz. Dolayısıyla orada öyle bir sıkıntımız var. Zannedersem 10-15 güne kadar düzelebilir.  Suriyeli hacıların Antakya havalimanımızdan 10 Ağustos 2017’de başlayıp 24 Ağustos 2017’de bitecek şekilde de çıkışları yapılacaktır”

Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili olarak da Tüfenkci, “Bayram tatili meselesini Bakanlar Kurulu’nda görüşeceğiz. Ondan sonra paylaşırız” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.