Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Entübe Sayısı Kovid19 ANTALYA istanbul İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Başbakan Davutoğlu: 506 Dokunulmazlık Dosyası Var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'deki partilere “Gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Bugünkü çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis’te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden devreye sokalım” çağrısında bulundu ve "Hodri meydan!" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kızılay Güvenpark’taki bombalı terör saldırısının yapıldığı yere gidip hayatını kaybeden vatandaşlar için karanfil bıraktı. Ziyaretin ardından Kızılay esnafını da ziyaret eden Davutoğlu, ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nu ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu.

-“DOKUNULMAZLIKLARIN TÜMÜ KALKSIN ARGÜMANINI GÜNDEME GETİRDİLER”-

Dokunulmazlıklar konusunda diğer partilerin tutumlarını görmek istediğini dile getiren Davutoğlu, “Çünkü bu bir samimiyet testidir. Ülkede bu derece yoğun bir terör tehdidi söz konusuyken en fazla da milleti temsil eden milletvekillerinin duyarlı ve kamu vicdanına hitap eden bir tavır sergilemesi gerekir” dedi. Bu eylemlere ve eylemleri gerçekleştirenlere karşı bütün partilerin net tavır almasını istediklerini hatırlatan Davutoğlu, “Partiler bu tür olaylar karşısında net tavır almak yerine olayı genişleterek sanki AK Parti bazı şeylerden çekiniyormuş gibi dokunulmazlıkların tümü kalksın argümanını gündeme getirdiler. CHP, MHP, HDP bunu söyledi” diye konuştu.

-“MADEMKİ MEYDAN OKUDUNUZ, BEN DE ‘HODRİ MEYDAN’ DİYORUM”-

Bir taraftan partilerin tavırlarını gözlerden diğer taraftan hukukçularla sürekli istişare halinde bulunduğunu belirten Davutoğlu, partilerin tavırlarının samimiyetsiz olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Öyle bir hava estirmeye çalıştılar ki ‘AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasından çekiniyor, onun için de sadece HDP’ye yoğunlaşıyor’. Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu’na ithafen söylüyorum. Evet, gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Bugünkü çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis’te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden devreye sokalım. AK Parti’nin çekinecek hiçbir dosyası yoktur. Çekinmiyoruz, mademki meydan okudunuz, ben de ‘Hodri meydan’ diyorum. 506 dokunulmazlık fezlekesini de Meclis’e getirmeye hazırız. AK Parti her zaman bu hesabı vermeye hazır.”

-“ANAYASA’YA BİR GEÇİCİ MADDE EKLEYEREK DOKUNULMAZLIKLARI TEK HAMLEDE KALDIRALIM”-

506 dokunulmazlık fezlekesinin her birinin tek tek ele alınması durumunda Meclis’in 4-5 ay kilitlenebileceğini belirten Davutoğlu, “Burada da arkadaşlarla bir değerlendirme yaptık. Anayasa’ya bir geçici madde ekleyerek şu anda meclise intikal eden bütün fezlekelerle alakalı dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım. Tek tek bunları görüşerek 4-5 ay vakit kaybetmek yerine, bir geçici madde ekleyelim ve 506 fezlekeyi bir maddeyle dokunulmazlıkları, kürsü dokunulmazlığı ve var olan anayasal çerçeveyi değiştirmek için şu anda dokunulmazlıkları kaldıralım” dedi.

-“GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR”-

Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasının aylara sirayet etmeden, sürüncemede kalmadan halledilmesi gerektiğini söyledi. “Geciken adalet, adalet değildir” diyen Davutoğlu, gelecek hafta grup başkanvekillerine gerekli talimatı vereceğini, siyasi partilerle görüşüleceğini kaydetti. Davutoğlu, “Bir celsede şu anda bekleyen bütün dokunulmazlık dosyalarını kaldıralım herkes hesabını versin. Bu çağrıma cevap bekliyorum. Meclisin bunlarla kaybedecek vakti yok. 1 Mayıs’a kadar Avrupa Birliğine herhangi bir mazeret kalmasın diye vize muafiyeti için gerekli reform yasalarını meclise göndermeye kararlıyız. 1 Mayıs’a kadar da geçmesi lazım. Bu teklifime bütün partilerden cevap bekliyoruz” diye konuştu.

-“BİR TERÖRİSTİN TAZİYESİNE GİDEN MİLLETVEKİLİ OLAMAZ”-

Kendilerinin hesap vermeye hazır olduğunu belirten Davutoğlu, HDP’li milletvekilleri için şunları söyledi:

“Günlerdir teröre karşı omuz omuza verelim derken ortak bir metne dahi imza atmaktan kaçınan bir partiden bahsediyoruz. Böyle bir ortamda hala bazı teröristlerin taziyelerine gidenler varsa hesaplarını verecekler. Dünyanın hiç bir yerinde bir teröristin taziyesine giden bir milletvekili olamaz, bunu savunan bir siyasi parti olamaz.”

-“TERÖRDEN MAĞDUR OLMUŞ ESNAFLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU”-

Terörün, sadece Ankara'yı değil, bütün insanlığı hedef aldığını belirten Davutoğlu, “Bu saldırı sebebiyle zarar gören esnaflarımızın bütün zararlarının karşılanmakta olduğu ve esnaflarımızla her zaman omuz omuza olduğumuz ilkesini vurgulamak istiyorum. Sadece Ankara’da değil Doğu ve Güneydoğu'da da terörün verdiği zararlar dolayısıyla mağdur olmuş esnaflarımıza sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu” dedi.

-“TERÖR ÜLKEDE KAOS ÇIKARMAK İSTİYOR KAOSA İZİN VERMEYECEĞİZ”-

Merasim sokaktaki saldırı sonrasında ve şimdi de pazar akşamı yapılan güvenlik toplantısında alınacak tedbirleri, bütün detayları gözden geçirdiklerini ifade eden Davutoğlu, “Bu konuda devlet olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Vatandaşlarımızdan beklentimiz terörün oluşturmak istediği psikolojiye direnmeleridir. Terör ülkede kaos çıkarmak istiyor biz onlara ‘Kaosa izin vermeyeceğiz’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sadece devletin, hükümetin siyasi iradesine değil toplumun güçlü, sağlam direncine de ihtiyaç olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Ankaralılara teşekkür ediyorum, böyle bir panik havasının oluşmasına yerleşmesine izin vermediler. Bugün terör bütün dünyada herkesin tedbir almak zorunda kaldığı küresel bir tehdit. En büyük tedbir, milletin devletine ülkesine güven duymasıdır. Devletin de milletiyle birlikte buna karşı durma iradesini sergilemesidir. Güvenlik bu anlamda özgürlüklerle pekişen bir husustur. Biz vatandaşlarımızın günlük hayatını etkilemeden güvenlik tedbirlerini mümkün olan en geniş çapta almaya kararlıyız.”

-“KÜLLİYEN BİR PSİKOLOJİK SEFERBERLİK GERÇEKLEŞTİRMEMİZ LAZIM”-

Bu konuda da son saldırıda olduğu gibi teröristlerin kimlik tespitlerinin ve ağlarının hemen tespit edildiğini söyleyen Davutoğlu, “Çok sayıda gözaltılar ve gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Halkımızın kendisine güvenmesi, şehrine sahip çıkması, terörün oluşturmak istediği havaya teslim olmamamız lazım. Terör eylemlerini savunan kim varsa onların karşısında omuz omuza durduğumuz zaman bu terör olaylarının üstesinden geliriz. Külliyen bir psikolojik seferberlik gerçekleştirmemiz lazım. Kendimize olan güveni tazelememiz gerekiyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.