Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank zam

Başbakan Dokunulmazlık Görüşmelerine Başlıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, dokunulmazlık açıklamalarının ardından hem muhalefette hem de AK Parti içerisinde bu kararın yankıları sürerken Parti içerisinde bazı milletvekilleri hem bir kereye mahsus kaldırılması hem de zamanlaması konusunda endişelerini açıklamaya başladılar. Bu kapsamda  Başbakan Davutoğlu yarın Meclis’te yapılacak grup toplantısının ardından milletvekilleri ile görüşecek.

 

MECLİSTE YOĞUN MESAİ

Meclisi oldukça yoğun bir hafta bekliyor. Bu yoğun haftanın gündemini ise  dokunulmazlıklar oluşturacak. AK Parti Grubu muhalefet partilerine götürdüğü, “mevcut dokunulmazlık dosyaları kaldırılsın ve anayasa’nın 83.  Maddesine geçici bir madde eklensin” teklifine verilecek cevabı beklerken, kendi yol haritasınada netlik kazandırmaya başladı. Muhalefetten gelecek olumsuz bir yanıta karşı AK Parti kendi teklifini getirecek.
Başbakan Davutoğlu yarın grup toplantısından sonra milletvekilleri ile Meclis’te görüşecek. Daha önce yapılan milletvekilli toplantısının devamı niteliğinde olacak ancak, dokunulmazlıklarla ilgili de milletvekillerinin görüşlerini alacak.

 

DİĞER PARTİLER GÖZETİM ALTINDA

Ulaşılan bilgilere göre yarın Meclis’te Davutoğlu aralarında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve bazı hukukçu milletvekillerinin bulunduğu kişilerle bir araya gelecek. Dokunulmazlıklar ile ilgili bugüne kadar Meclis’te nasıl bir yol izlendiği konusunda görüşlerini alacak. Akşam saatlerinde ise Davutoğlu partisinin MYK’sını toplayacak. MYK’da bu konu ele alınacak. Yarın muhalefetten gelecek yanıta göre yol haritasını belirleyecek. Başbakan Davutoğlu, muhalefetten gelecek olumsuz bir yanıta karşılık kendi tekliflerini Meclis gündemine taşıma talimatı vereceği belirtildi. Davutoğlu bu arada yarın üç siyasi parti liderinin bu konuda grup toplantılarında yapacağı açıklamalara da bakacağı belirtildi.

 

 

-DOKUNULMAZLIKLAR NİSAN’IN İLK HAFTASI MECLİS GÜNDEMİNDE

Ulaşılan bilgilere göre; AK Parti, muhalefetten gelecek olumlu ya da olumsuz yanıta göre, dokunulmazlıklar ile ilgili tekliflerini Nisan’ın ilk haftası Meclis gündemine taşıyacak. Muhalefet partileri destek verirse; Anayasa’nın 83. Maddesine geçici madde eklenmesine ilişkin teklif imzaya açılacak. Muhalefet destek vermese de AK Parti kendi teklifini imzaya açacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.